• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Bir kişinin ihmali tüm ülkeyi mahvetti

Bir kişinin ihmali tüm ülkeyi mahvetti
Güney Korede enfekte olan ve karantina amaçlı tedbiri kabul etmeyen virüslü şahıs tüm ülkeyi mahvetti.

Referans Medya [Miraç Şamil Atalan]

Kaynağı Çin'de yaşayan ve tüm süreci yakından takip eden Shanghai Üniversitesi görevlisi Nurettin Akçay kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Güney Kore'de enfekte olan bir kişi sorumsuzca davranarak normal hayatına devam ettiğini ve virüsü tüm Kore sathına yaydığını söyledi.

Çin uzmanı Akçay, Koronavirüsün neredeyse tüm ülkeye yayılmasını sağladı. Güney Kore'de 1 ay boyunca sadece 30 vaka vardı ve 3 hafta boyunca bu vakada artış olmadı. Üçüncü haftanın sonunda 31. vaka ortaya çıktı. 31.vaka Güney Kore için dönüm noktası haline geldi. Çünkü 31. vaka hastaneye gitmeyi tedavi olmayı reddetti. Daha sonra bu kişi Daegu şehrinde kilisede 3-4 ayine katıldı ve bu ayinden sonra salgın tüm Güney Kore'ye yayıldı"dedi.

72 kişi can verdi

Akçay, şu an aynı ülkede vaka sayısı 7 bin 979, ölü sayısı 72'ye yükseldi. İlginç olan durum ise vakaların yüzde 63'ü bu şahsın gittiği ayine katılan kişiler" diye konuştu.

Hatadan son anda dönüldü

Magazin dünyasının flaş isimlerinden eski manken Şeyma Subaşı sosyal medya hesabından İtalyan erkek arkadaşının Türkiye’ye geldiğini duyurdu. Ardından birlikte gittikleri ortamlara dair paylaşımlar yapan Subaşı’nın bir çok mekanda verdiği görüntüler büyük tepki topladı. Guido Senia isimli İtalya’nın virüs testlerinden geçmediğinin ortaya çıkması sonrası yetkililer harekete geçti. Her iki isminde bir dizi sağlık testinden geçmeleri için Gaziosmanpa Eğitim Araştırma Hastenesi’ne çağrıldığı ve 14 günlük bekleme sürelerini evlerinde geçirmeleri için gönderildiği açıklandı. İstanbul’da bir çok kalabalık mekanda dolaştığı görülen Guido Senia örneği halen bu konuda ciddi kontrol ve takip boşlukları var yorumlarına sebep oldu.

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir’de benzer bir ihmal olayını köşesine taşıdı. Şendir, İtalya'da karantina altında ki bölgeden kaçarak rutin dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan gurbetçinin hikayesini konu aldığı yazısında Koronavirüsün Türkiye'ye muhtemel giriş senaryosunu anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89