• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bilim insanları virüsü izole etti

Bilim insanları virüsü izole etti
Kanadalı bilim insanları, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün aşısına ulaşmak için önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Kanadalı bilim insanları, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün aşısına ulaşmak için önemli bir adım attıklarını duyurdu. 3 farklı üniversitede görevli araştırmacılar, virüsün başarılı bir şekilde izole edildiğini ve koronanın kopyalarının geliştirildiğini iddia etti. Bu sayede bilim insanları aşı yapımında çok daha hızlı çalışabilecek.

Aralık ayından beri dünya çapında 5 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını küresel panik yaratırken, Kanada’dan iyi bir haber geldi. Ülkenin başbakanı Justin Thredeau’nun eşinde de tespit edilen ve büyük korku yaratan virüsle ilgili araştırmalarını sürdüren bir bilim ekibi, koronanın başarılı bir şekilde izole edildiğini iddia etti.

Tulumlar kapış kapış gidiyor: Siparişlere yetişemiyorlar
Gaziantep'te penye ve tişört üretimini bırakarak koronavirüse karşı koruyucu tulum (laminasyonlu tulum) üretmeye başlayan tekstil atölyesi, siparişlere yetişemiyor. En çok talebin virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'den geldiğini belirten işletmeci Sema Albayram, "Türkiye'de de hastaneler talep etmeye başladı, siparişlere yetişmeye çalışıyoruz" dedi.

New York Post'un haberine göre, Sunnybrook Araştırma Enstitüsü, Toronto Üniversitesi ve McMaster Üniversitesi’nden 3 araştırmacı, iki Kanadalı hastadan elde ettikleri örnekler üzerinde çalışarak, virüsü laboratuvar ortamında yeniden üretti. Yapılan açıklamada, “Laboratuvarda geliştirilen kopyalar bilim insanlarının hastalığı daha iyi tanımlamak, test etmek, tedavi etmek ve aşı üretmek için bir fırsat olacaktır” denildi.

Çözüme daha hızlı ulaşabiliriz

Araştırmada görev alan Dr Arinjay Banerjee, “Bu sayede daha çok virüs üreterek hastalığın biyolojisini daha iyi öğrenebiliriz ve daha etkileşimli çalışabiliriz” dedi.

Dr. Samira Mübareka ise, “Bu salgına çözüm bulmak için kilit bilgilere ihtiyacımız var. Bu virüs üzerindeki incelemelerimiz ışığında uzun vadede bir çözüm bulacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89