• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ben ölemem 1 aylık bebeğim var

Ben ölemem 1 aylık bebeğim var
İdlib'ten göç eden Suriyeli Nesrin Ahmed Kürdi İstanbul'da virüse yakalandı. Zorlu geçen tedavi günlerinin ardından yeniden ailesine dönen Suriyeli anne yaşadıklarını anlattı.

Ben ölemem 1 aylık bebeğim var

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş
İstanbul’da yaşayan Suriyeli muhacir Nesrin Ahmed Kürdi koronavirüse yakalandı. Savaş nedeniyle İdlib’in Cisr el Şugur bölgesinden göç eden Nesrin Ahmed, yüksek ateş nedeniyle gittiği hastanede kendisine korona virüs teşhisi konulduğu an tüm dünyasının yıkıldığını söylüyor. Ateşinin 40’a yükselmesi ve koku ve tat duyularını yitirdiğinden dolayı hastaneye gittiklerini söyleyen Nesrin Ahmed Kürdi, yaşadığı tedavi sürecini El Cezire’ye anlattı. Suriyeli Mülteci Nesrin Ahmed hastanede doktorlara, ‘ Daha benim 1 aylık bebeğim var, ben ölemem’ dediğini söylüyor. İşte Suriyeli annenin Korona tedavi sürecinde yaşadıklarına dair anlattıkları:
Her günüm 100 yıla bedeldi
İlk olarak ateşim 40 üzerine çıktı. Koku ve tat alma duyularımı kaybettim. Virüslü olma ihtimalini hiç hesaba katmıyorduk. Ta ki hastanede göğüs film sonucum gelene dek bunu kendime kondurtamamıştım. Film sonucumun çıkmasından sonra bir maske verip koronaya yakalandığımı ve izolasyonda tutulacağımı söylediler. O an oracıkta düşecektim, eşim tutu ve bana ‘sen güçlüsün güçlü kal’ dedi. Ama bünyem çok zayıftı çünkü oğlum henüz daha bir aylık olmuştu. İzolasyondaki her günüm 100 yıla eş değerdi. Doktor geldi ne his ettiğimi sordu, ayakta duramayacak kadar halsiz olduğumu, koku - tat alamadığımı, öksürüğümün hiç dinmediğini söyledim.
Çocuğuna dönebilmek için güçlü olmalısın
Doktorlar çocuğuna dönebilmen için sen sadece güçlü ol ve ağlama dedi. Sen çocuğuna döneceksin dediler moralimi yükselttiler, umut verdiler. Bazen iradem zayıfladı bende tüm bu insanlar gibi ölecek miyim diye sormaya başladım kendi kendime. Evime, çocuklarıma geri dönebileceğime dair inancımı kaybettiğim anlar çok oldu.
İnsanın hiç ummadığı an ölebileceğini öğrendim
Virüsle mücadele günlerimde çok önemli bir şey öğrendim. İnsan canını, ruhunu hiç ummadığı bir anda kaybedebiliyor. virüsten kurtulduğumda yeni bir insan olarak çıktım hastaneden. İyileşip geri döndüğümde Allah’a olan inancım güçlendi. Tüm dünyaya bakışım değişti ve ben neydim ne yapıyordum diye sorgulamaya başladım

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89