• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Belçika'da 23 yaşındaki Müslüman genç karakolda öldü, başkent karıştı

Belçika'da 23 yaşındaki Müslüman genç karakolda öldü, başkent karıştı
Belçika polisinin Covid-19 yasaklarını ihlalden gözaltına aldığı 23 yaşındaki Afrikalı genç karakolda hayatını kaybetti.

Referans Medya

Polis nezaretindeki gencin ölümü sonrası yapılan protesto gösterilerin olayın yaşandığı karakol çevresi ve polis araçları ateşe verildi. Çevrede bazı mağazalar, banka şubeleri ve çöp konteynerleri de tahrip edildi. Katil polis, bizim hayatımız da önemli, kahrolsun ırkçılık gibi sloganlar atan göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı. Olayda göstericilerden yaralananlar oldu. Gösteri esnasında bölgeden geçen Belçika Kralı Philippe'in aracı da taşlandı.

riots-after-demonstration-for-deceased-detainee-in-brussels-116-arrests.jpg

Vücudunda çürükler var

Polis karakolunda can veren gencin avukatı Alexis Deswaef, ailenin 23 yaşındaki İbrahim Barrie'yi morgda görmesine izin verildiğini ve hayatını kaybeden gencin vücudunda morluklara rastladıklarını söyledi.

İbrahim Barrie geçtiğimiz Cumartesi günü Brüksel'in kuzeyinde yer alan tren istasyonu yakınında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili kısıtlamalara uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Barrie'nin cep telefonuyla polislerin videosunu çektiği, daha sonra koşarak kaçtığı iddia edildi. Kısa süre içerisinde yakalanan gencin Place Liedts karakoluna götürüldüğü ve olaydan bir saat sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

Uyuşturucu izine rastlanmadı

Belçika basınında yer alan uyuşturucu iddialarına otopsi sonuçları ile cevap veren gencin avukatı Alexis Deswaef, İbrahim Barrie'nin iyi bir futbolcu olduğunu ve formda bir vücut yapısına sahip olduğunu söyledi. Avukat Deswaef, ''otopsi incelemesinde gencin vücudunda hiçbir uyuşturucu izi olmadığı açıkla belirtilmiştir'' Gencin ölümü hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89