• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BBP Genel Başkanlığı'na ''Alperen'' aday

BBP Genel Başkanlığı'na ''Alperen'' aday
İstanbul Alperen Ocakları Eski Başkanı Kürşat Mican Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Referans Medya

Büyük Birlik Partisi 12. olağan kongresinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Mican, tüm camiadan destek istedi. Büyük Birlik Partisi'nin 29 Ocak 1993 tarihinde Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulduğunu hatırlatan Kürşat Mican, amacının bu şerefli sancağı devralarak daha yükseklere taşımak olduğunu vurguladı.

İ'lay-ı Kelimetullah şiarımız

Büyük Birlik Partisi Olağan Kongresinde aday olarak yarışacak olan Kürşat Mican'ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

''Kurucu Başkanımız Şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu; Nizam-ı Alem İ’lay-ı Kelimetullah için Türk İslam Kültür ve Medeniyetinin, Anadolu İrfanının yaşanması ve yaşatılması için asırlar boyu zulme, haksızlığa, adaletsizliğe karşı ve Allah’ın kelamını yeryüzüne hakim kılmak için mücadele eden Müslüman Türk Milletinin değerleriyle birlikte, ötekileştirilmeden, kardeşçe, çokluk içerisinde birliği tesis ederek, refah içerisinde varlığını sürdürebilmesi ve esaret altında sömürülen tüm soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin esaretinin son bulması için Adriyatik’ten Çin Seddine kadar kaynaşmış ve birleşmiş Büyük Türk İslam Dünyasını kurmak ve tesis etmek maksadıyla bu ulvi yola baş koymuş ve Büyük Birlik Partimizi kurmuştur!!!

Bilinmelidir ki; Büyük Birlik Partimiz nefsi arzular, dünyevi makam, mevki hırsı ve şahsi ikbal gayesiyle kurulmamıştır.

Bakınız; Bin yıl evvel Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin yakmış olduğu iman ateşini, bin bir zorluğa, çileye, sıkıntıya, zindanlarda çektiği onca acıya, her türlü baskıya, tehdide rağmen Anadolu’da harlayarak tekrar canlanmasını sağlayan Şehit Liderimizin en büyük hayali ve gayreti;

Alperen Ocaklarımızda imanlı, irfanlı, faziletli, erdemli, edepli, adaletli, özverili, merhametli, ahlaklı, vicdanlı, şecaat sahibi, vatanperver, milliyetperver, fedakar ve hal diliyle yaşayan alperenlerin yetişmesi ve ayrıca Türk Siyasetinde de her yönüyle örnek şahsiyetler olarak hizmet etmesiydi!!!

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu kutlu bir dava bıraktı

 ‘Bir saniyesine dahi hükmedemediğimiz bir dünya için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok,’ diyerek inandığı değerlerden, vatan sevgisinden, ilke, ülkü ve ideallerinden asla vazgeçmedi, taviz vermedi ve tam da bu yüzden Keş dağlarında barbar ve hain ellerce hunharca katledildi.

Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu fani dünya hayatını terk etti belki ama bizlere miras olarak kutlu bir dava, muhteşem bir hayat hikayesi, mücadele ruhu ve azmi, ömrümüz boyunca örnek alabileceğimiz, yolumuza ışık olacak birçok davranış, ilke, veciz söz ve ciltlerce kitaba konu olacak ölümsüzlük öyküsü bıraktı.

O, günümüzde eşine az rastlanır bir abide şahsiyetti. Vakıf insandı. Mazluma Yunus Zalime Yavuz oldu hep. İnandıklarını söyledi, söylediklerini yaşadı.. Ve Adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Hiçbir yanlışın karşısında susmadı, hiçbir tehdide boyun eğmedi, doğru bildiğinden ödün vermedi, istikamet üzere yürüdü ve şehadetiyle de bunu tescilledi.

Parti zayıfladı

Muhsin Başkanımızın Şehadetinin üzerinden geçen 11 yıllık süre zarfında geldiğimiz noktada; partimizin birçok açıdan zayıfladığını görüyoruz, hatta başka siyasi yapılar tarafından mahalle partisi olarak addedilmemiz bizleri derinden yaralamakta ve üzmektedir. 

Mazisi lekesiz ve  şerefli olan partimizin temeli olan, milli mutabakat ruhunu yeniden tesis etmek, diriltmek, canlandırmak artık mecburi bir hal almıştır.

Allah'ın birliği ve Resul'ünün risaleti dışında hiçbir mutlak hakikat tanımadığını ilan eden şehit liderimizin emaneti olan partimizde, ne yazık ki artık bu mutlak hakikatlerden başka hakikatler de benimsenmeye başlanmıştır. Karşıt fikir ve görüşlere kapılar kapatılmış, küçük olsun benim olsun, benim dediğim olsun anlayışı hakim olmuş, kuruluş felsefesinden fersah fersah uzaklaşılmıştır.

Mazisi lekesiz ve  şerefli olan partimizin temeli olan, milli mutabakat ruhunu yeniden tesis etmek, diriltmek, canlandırmak artık mecburi bir hal almıştır.

Kuruluş kodlarına döneceğiz

Biz Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun evlatları olarak, göreve geldiğimiz takdirde partimizin kuruluş kodlarını, yani samimiyet halkasını, kardeşlik halkasını, dayanışma halkasını, nezaket ve letafet halkasını, istişare ve meşveret halkasını, sevgi ve saygı halkasını, adalet ve her görüşe tahammüllü olma halkasını yeniden tesis ederek Büyük Birliğimizi hep birlikte layık olduğu yüksek konuma getireceğiz!! Ve andolsun ki Liderimizi şehit edenlerden tüm siyasi ve sivil kuvvetimizi ortaya koyarak bunun hesabını soracağız, özellikle yargının ve siyasi erklerin bu karanlık olayı bir an evvel aydınlatmalarını ivedilikle sağlayacağız!!! 

Kürşat Mican Kimdir ?

1 Mart 1982 tarihinde Giresun’un Eynesil ilçesinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte küçük yaşta İstanbul’a taşındı. Eğitim hayatını İstanbul’da tamamlayan Kürşat Mican, uzun yıllardır aile şirketi olan Mican Grup’ta yöneticilik yapmaktadır. İngilizce ve Arapçaben Kürşat Mican, ayrıcı profesyonel sporcudur. Muhsin Başkan ve Davası kitabının yazarı olan Mican, Alpkurt (Alperen Arama Kurtarma) Derneğinin de kurucu başkanıdır. Eğitim ve akademik faaliyetlerde Türk gençliğinin ahlaklı, donanımlı ve kültürü olması için ömrünü adayan Mican, 14 yaşında Nizam-ı Alem Ocaklarıyla tanışmıştır. Büyük Birlik Partisi Eminönü Gençlik Kolları temsilciliği, 2 dönem İstanbul Alperen Ocakları Bölge sorumluluğu, 3 yıl Alperen Ocakları Pendik ilçe başkanlığı, 4 yıl Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ve 2 yıl Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89