• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Batıda öfkeli kalabalıklar heykelleri yıkıyor (video haber)

Batıda öfkeli kalabalıklar heykelleri yıkıyor (video haber)
Siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi ile başlayan gösteri dalgasında Batılı ülkelerde sembol haline gelen bir çok ismin heykeli dikildiği meydanlardan söküldü.

Referans Medya  (Miraç Şamil Atalan)

ABD'de George Floyd protestoları devam ederken göstericiler, Minnesota eyaletinde soykırımı temsil eden İtalyan kâşif Kristof Kolomb'un heykelini devirdi.
George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. ABD’nin Minnesota eyaletinde yer alan İtalyan kaşif Kristof Kolomb’un heykeli göstericiler tarafından devrildi.


“Columbus soykırımı temsil ediyor” 

Kolomb heykelinin üzerine “Columbus soykırımı temsil ediyor” yazıldı. Amerika kıtasını keşfettiği düşünülen ve sömürgeciliğin önünü açan Kolomb’un Byrd Parkı’ndaki sökülen heykeli ateşe verilerek göle atıldı.


Kolomb heykelinin başı koparıldı

Ülkede  Kristof Kolomb'a ait heykeller göstericiler tarafından sökülürken Massachusetts eyaletinin Boston kentindeki Kolomb’a ait bir diğer heykelin ise başı koparıldı.

 

Avrupa'da da heykeller kaldırılıyor


İngiltere:

Öte yandan İngiltere'de daha önce 17. yüzyılda yaşamış ve köle tüccarı olarak bilinen Edward Colston'ın heykelinin nehre atılmasının ardından, köle tüccarı Robert Milligan’ın da heykelide tepkilerden dolayı kaldırıldı.

 

Belçika:
Belçika'nın pek çok kentinde sömürgeci Kral 2. Leopold'un heykelleri bulunuyor. 1800'lü yıllarda Afrika'daki en kanlı sömürge faaliyetlerinin ve köle tacirliğinin sembol isimlerinden 2. Leopold'ün heykellerinin kaldırılması için kampanya yürütülüyordu. Changeorg'da yürütülen kampanyada 60 binin üzerinde kişi heykellerin kaldırılması için imza attı. Heykel kaldırıldı.

 

 

Ya Rab, bize de nasip et!

Araştırmacı - Yazar Rıdvan Kaya, Minnesota Eyalet Meclisinde yerle bir edilen heykelin devrilme videosunu: "Kendilerine vatan bahşettiğine ve kurtarıcıları olduklarına inandırıldıkları kahramanlara aslında zincirlerinden başka bir şey borçlu olmadıklarını kavrayan Amerikalılar putlarını devirme coşkusu yaşıyorlar. 
Ya Rab, bize de nasip et!" notuyla paylaştı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89