• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Başkentte magandalar acil servisi bastı (Video haber)

Başkentte magandalar acil servisi bastı (Video haber)
Ankara'da yaralı olarak hastaneye getirilen şahıs hayatını kaybetti. Yakınları hastaneyi basıp sağlık çalışanlarını rehin almaya çalıştı.

Referans Medya

Silahlı saldırıda yaralanan ve hastanede ölen kişinin yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni bastı. Şiddete maruz kalan sağlık çalışanları canlarını kurtarabilmek için acil serviste sedyelerle barikat kurdu. Savaşı andıran görüntüler korkuturken çalışanları yaşadığı panik görüntülere yansıdı. Güvenlik birimlerinin müdahalede geç kaldığı belirtilen hastane baskını ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık hizmetleri saatlerce aksadı

İşeyişin saatlerce aksadığı hastanede olaya polis müdahale etti. Maganda grup polis müdahalesi sonrası dağılırken saldırgan hastanede yeniden hizmet normale döndü. Türkiye gündemine oturan olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti yeniden tartışma konusu haline getirdi. Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 'sağlık çalışanlarının zorbalıkla değil virüsle mücadele edebileceğini söyledi. Durmuş, 'saldırının sorumlularının ibretlik bir ceza alana kadar sürecin takipçisi olacaklarını' belirtti.

Berberde tartıştığı şahıs tarafından yaralandı

Hastane baskınına sebep olan hadisenin berberde başlayan bir yaralama ile başladığı kaydedildi. Emniyet raporunda, 'Fırat Ö. ve Ahmet Ö. isimli kardeş, bir berber dükkanında tıraş olduğu esnada yanlarına gelen Emrah Keskin ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra küfürlü kavgaya dönüştü. Emrah Keskin belindeki ruhsatsız silahla Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşlere kurşun yağdırdı. Emrah Keskin saldırıdan sonra olay yerinden kaçtı

Çevredeki esnafın haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi. İlk müdahalelerin ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'na kaldırılan Ahmet ve Fırat kardeşlere acil serviste müdahale yapıldı. Ağır yaralı olan Ahmet Ö. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı kardeş Fırat Ö.'nün "adam yaralama" suçundan arandığı öğrenildi. Fırat Ö.'nün hastanede tedavisi sürüyor. Kardeşleri vuran Emrah Keskin'in yakalanması için Ankara'da geniş çaplı operasyon başlatıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89