• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Barzani ve PKK Suriye'de anlaştı

Barzani ve PKK Suriye'de anlaştı
PKK tarafından 2013 ve sonrasında Suriye'den sürülen Barzani yanlısı ENKS yapılanması terör örgütü PKK ile anlaştı. ENKS İç savaşın ilk döneminden itibaren Suriyeli muhaliflerle birlikte hareket etti.

Barzani ve PKK Suriye'de anlaştı

ABD ve Fransa'nın yoğun çabaları ile başlayan PKK - ENKS işbirliği ve ittifak görüşmeleri sona erdi.

Taraflar, PKK, Suriye yapılanmasının bir numarası Mazlum Kobani, ENKS yetkilileri ve ABD'nin Uluslararası DEAŞ karşıtı Koalisyon Danışmanı William Robak'ın katıldığı basın toplantısında ENKS ile anlaşma sağladıklarını ilan etti. 

ABD'li danışmandan PKK ve Barzani'ye teşekkür

PKK 'yı bölgede legal devlet kılmaya dönük adım olarak değerlendirilen işbirliği ve ittifak görüşmeleri 1 ayı aşkın süre devam etti. Bölgede PKK varlığını tanıma temelinde yapılan görüşmelerin sonunda konuşan ABD'li Danışman William Robak, gösterdikleri özveriden dolayı PKK elebaşısı Mazlum Kobani ve Mesud Barzani'ye teşekkür etti.

 Suriye'nin Doğu ve Kuzey aksındaki işgal bölgelerinde bulunan tüm Kürt partileri PKK çatısı altında birleştirmeyi hedefleyen proje kapsamında PKK- PYD'nin de içinde yer aldığı Kürt Ulusal Birliği Partileri ve ENKS arasında anlaşmanın sağlandığı sonuç toplantısı ile duyuruldu. Yapılan ortak açıklamada ulusal birlik için yürütülen diyalogların ilk aşamasının tamamlandığı ve 2014 Duhok Anlaşması’nın maddelerinin görüşmelerin temeli olarak kabul edildiğini belirtildi. Taraflar kısa bir süre içerisinde genel anlaşmanın yapılacağını deklare etti.

Duhok anlaşması, PKK ve ENKS'nin önce siyasi sonrasında ortak askeri güç tanzimini esas alan 2014 tarihli mutabakat olma özelliği taşıyor.

Duhok Anlaşması'na göre işgal bölgelerinde Suriyeli Kürtler ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik kurabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89