• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Banyoda doğurduğu bebeğini bıçaklayarak öldüren kadına müebbet istendi

Banyoda doğurduğu bebeğini bıçaklayarak öldüren kadına müebbet istendi
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yeni doğan bebeğini defalarca bıçaklayarak öldüren Merve T. Hakkındaki iddianame tamamlanarak dava açıldı. Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sabah’tan Abbas Çakar’ın haberine göre, Kocaeli İzmit İlçesi Yenişehir Mahallesinde 20 Ocak 2021 günü meydana gelen korkunç olayda, evli ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen Merve T. (29), evinin banyosunda herkesten hamileliğini gizlemeyi başararak bir doğum yaptı. Bir erkek bebek dünyaya getirdiği öğrenilen genç kadın, daha sonra yeni doğan bebeğini defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Eşi tarafından bulunan ve olay sonrası kendisi de yapmış olduğu doğum nedeniyle kanaması bulunması sebebiyle bir hastaneye kaldırılarak tedavi gören Merve T. Tedavisinin ardından gözaltına alınmış ve ifadesi sonrasında da tutuklanarak cezaevine konmuştu.

İDDİANEME KABUL EDİLDİ

Herkesi dehşete düşüren olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Merve T.'nin olay günü duşa girdiği ancak duşta çok uzun sğre kalması nedeniyle evde bulunan eşi Hakan T.'nin durumdan şüphelenerek kendisini kontrole gittiğinde , her yerin kan içerisinde kaldığı ve yerde yüzüstü bir bebek olduğunu gördüğü , Hakan T'nin eşine ne olduğunu sormasına rağmen kendisinden cevap alamadığını ve bebeği yerden aldığında ise boğazında kesikler olduğunu fark ettiğinin alınan ifadelerden anlaşıldığı belirtildi. Ayrıca Hakan T.'nin daha sonra eşi ve bebeği alarak özel bir hastaneye götürdüğü, burada bebeğe yapılan kontrollerde ve sonrasında yapılan otopside bebeğin kesici ve delici alet ile 9 kez yaralandığı ve buna bağlı olarak öldüğü ifade edildi. Ayrıca Hakan T'nin öldürülen bebeğin biyolojik babası olduğunun da tespit edildiği belirtildi.

 

BİLİNÇ DIŞI GERÇEKLEŞTİRDİM

Öte yandan olayla ilgili olarak ifadesi alınan Hakan T.'nin eşinin kilolu olması sebebiyle hamile olduğunu anlamadığı ve çocukları ile ilgili bir sorunlarının da olmadığını, ancak eşinin geçim sıkıntısından dert yandığını söylediği ve olay nedeniyle eşinden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Olayı gerçekleştiren Merve T'nin ise iddianamede yer alan ifadesinde olay günü bel ağrısı sebebiyle hastaneye gittiğini ve kas gevşetici iğne yapıldığını, eve geldiğinde ise kanaması olduğunu belirtti. Daha sonra duşa girdiğinde ise bebeğin doğduğunu, bebeğin kordonunu kesmek için meyve bıçağı aldığını ve sonrasını hatırlamadığını söylediği ve hamile olduğunu kendisinin de bilmeyerek bilinç dışı bir eylem gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü öğrenildi.

DAVA BAŞLAYACAK

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda olayın zanlısı Merve T. İle ilgili olarak "Beden veya ruh bakımından kendisini savunmayacak durumda bulunan, kendi çocuğuna karşı eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı. Açılan davanın duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanılması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89