• BIST 9952.39
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
Bakan Selçuk: 'Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz.'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklamaları geldi. Selçuk "Bu yıl telafi eğitimi var mı?" , "Karneler ne zaman verilecek?" ve "Okullar ne zaman açılacak?" sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı kabine kararları için geri sayım sürerken MEB ve Bakan Selçuk'tan gelen son dakika açıklamaları önümüzdeki günler için önemli ipuçları içerdi. İşte birinci ağızdan yüz yüze eğitim ve okullarla ilgili önemli ifadeler...

Telafi eğitimi olarak adlandırılan ve pandemi döneminin adeta eğitim dopingi olan programlara ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim, tatillerle ilgili de önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Selçuk birçok kritik karar için kabine toplantısı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını işaret etti.

İşte Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından önemli başlıklar

OKULLARDA YÜZ YÜZE YA DA UZAKTAN TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bunun kararı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başında netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığı'nın ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil.

MEB OLARAK HAZİRAN'DA YÜZ YÜZE TELAFİ EĞİTİMİ İSTİYORUZ

Soru: Peki sizin görüşünüz nedir? Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitimi konusunda ne düşünüyor?

Bakan Selçuk: Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89