• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

''BAE'nin İsrail'le anlaşması büyük ihanet''

''BAE'nin İsrail'le anlaşması büyük ihanet''
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail'le yaptığı anlaşmayı ihanet olarak nitelendirdi.

Referans Medya

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile yaptığı anlaşmanın yankıları sürüyor. 
İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'nun ''Bu tarihi bir gün'' dediği anlaşma için Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden ''İhanet'' açıklaması geldi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yapılan anlaşmaya yönelik tepkisini, ''Bu anlaşma, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa ve Filistin haklarına karşı işledikleri suçlara karşı verilmiş büyük bir ödül." sözleriyle dile getirdi.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''anlaşmanın içerdiği işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planının geçici olarak ertelenmesi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria üzerindeki egemenliğini genişletme hakkının BAE tarafından dolaylı olarak tanınmasıdır'' denildi. 

İslam dünyası reddetmeli 

Birlik açıklamasında, İslam dünyasının bu anlaşmayı reddetmesi gerektiği vurgusu yapıldı ve bunun "stratejik bir yol haritasıyla ilk davamız olan Filistin meselesini korumak adına bunun yapılması gerektiği kaydedildi.

BAE'nin İsrail'le yaptığı anlaşmayı ''sel pisliği'' olarak nitelendiren Birlik Yönetimi, İslam aleminin bu tür ihanetlerle kararlılığını zayıflatmaması gerekir. Hak, her daim kalan ve kazanandır. Filistinlilerin ise davalarını korumak için çabalarını mevcut tüm imkanlarla birleştirmelidir'' ibarelerine yer verdi. 

Ortak yol haritası belirleyecekler

ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan duyuruda ''İsrail ve BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıkları'' açıklanmıştı. 

Trump'ın  "Bugün büyük atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması'' sözleriyle ilan ettiği yeni anlaşma çerçevesinde İsrail ve BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı kaydedildi. BAE Resmi Haber Ajansı WAM, iki ülke yöneticilerinin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağını'' duyurdu. 

İsrail'le  masaya oturan ilk Arap ülkesi 1979 anlaşması ile Mısır olurken, 1994 yılında Tel Aviv'le anlaşan Ürdün ikinci ve bu yıl listeye eklenen BAE üçüncü ülke oldu. 

Filistin'i yedirmeyeceğiz


ABD- BAE- İsrail üçlüsünden gelen açıklamalara en net tepkilerden birisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı değerlendirmede, "Filistin'e yönelik atılan adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak bizim de Büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım olabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin'i yedirmedik yedirmeyeceğiz'' diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89