• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

BAE ve Suud’un danışmanı çocuk istismarından hapiste

BAE ve Suud’un danışmanı çocuk istismarından hapiste
BAE'nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ve Suud Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a danışmanlık yapan George Nader, çocuk istismarından mahkum oldu.

Referans Medya

Nader’in bu konuda uzun bir suç dosyası olduğu belirtildi. Körfezin Veliaht Prensleri’ne danışmanlık yapan Lübnan asıllı Nader’in 1991'de ABD'ye istismar edilen iki genç erkek filmini getirmeye çalıştığı için altı ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Buna ek olarak 2018 yılı Ocak ayında New York Havalimanı’ndaki aramada cep telefonunda ait sapkın video ve fotoğraflar görüldüğü ancak Nader’in bu durumdan yargılanmadan kurtulduğu belirtildi.

Çek Cumhuriyeti’nden getirilen 14 yaşındaki çocuk nedeniyle ceza aldı

George Nader’in dava dosyasında "ağır ve tehlikeli" suçlu ibaresi yer alıyor. Savcı, Lübnan asıllı Nader’in 1984 yılından bu yana çocuk pornografisi konusunda faaliyet yürüttüğünü belirtti. Amerikan Savcı Jay Prabhu, mahkemeye sunduğu belgede Nader için, "Eylemleri basitçe geçiştirilebilecek olaylar değil. Çocukları istismar etmek için kalıcı, kasıtlı ve yaygın çaba yürütüyor. Ayrıca tüm bağlantılarını, servetini bu faaliyetlerin devamı için kullanıyor’’ ifadelerine yer verdi..

ABD’ye verdiğim hizmetle gurur duyuyorum

Amerikan paralı asker yapılanması Blackwater’in özellikle Ortadoğu’da yürüttüğü faaliyetlerde kilit rol oynayan Nader, Virginia’daki federal mahkeme salonunda, "Profesyonel yaşamımla ve Amerika Birleşik Devletleri için yaptığım çalışmalarla gurur duyuyorum. İçtenlikle verdiğim acı ve ızdırap için derin bir özür dilerim’’ dedi.

Çocuk istismarcılığından mahkum olan Nader’in avukatı Jonathan Jeffress ise, müvekkilinin bölgeye barış getirmek için çalışan “ABD ile Orta Doğu'daki arasında köprü misyonu üstlenen önemli bir figür olduğunu’ söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89