• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

BAE Temsilcisi Netenyahu'yu övdü Yahudilere teşekkür etti

BAE Temsilcisi Netenyahu'yu övdü Yahudilere teşekkür etti
BAE - İsrail ittifak sürecinde Birleşik Arap Emirlikleri Heyet Başkanlığı görevini yürüten Khalifa isimli BAE'li diplomat, İsrail Başbakanı ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Referans Medya

Filistin Yönetiminin tarihi ihanet olarak nitelendirdiği BAE - İsrail anlaşmasında komisyon başkanı olarak görev yapan BAE'li Khalifa ile Benjamin Netenyahu arasında yapılan video konferans görüşmesi Jerusalem Post Gazetesi tarafından yayımlandı. 

Sizinle konuşabilmek için İbranice öğrendim

BAE Temsilcisi Khalifa görüşmenin en başında söze İbranice ifadeler kullanarak girdi. Netenyahu'nun Arapça konuşma isteğine rağmen BAE Temsilcisinin konuşmaya İbranice devam etmesi İsrail Başbakanı'nı şaşırttı. BAE'li Khalifa'ya, ''İbranice nasıl öğrendin? diye soran Netenyahu'ya Khalifa'nın cevabı ise '' Sizinle konuşabilmek için online yöntem sayesinde öğrendim'' oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'ni temsil eden Khalifa, İsrail Başbakanı'nın girişimlerini övdü ve Abu Dabi'ye heyet gönderdiği için şükranlarını sundu.  

7f6edbbe-bfc5-45d1-8cc5-75bae9019243.jpg

Netenyahu'dan tebrik

İsrail işgal yönetimi başbakanı Netenyahu, ''Abu Dabi'deki misyona başkanlık eden BAE temsilcisini tebrik etti ve Emirliklerin Orta Doğu'daki barış ve istikrara olan katkılarını övdü.
 Netanyahu ayrıca, "BAE hükümetinin bir temsilcisi ve büyük bir lider olan Şeyh Halife bin Zayed'in sadık bir temsilcisi olarak sizi barışa katkılarınızdan dolayı ayrıca tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı ve devamında şunları söyledi:
"Bu, sadece liderler arasında değil, insanlarımız arasında da tarihi bir barış. Bunu tam anlamıyla ifade ediyorsunuz - bunun için çok teşekkür ederim."

Sizi görmeyi çok istiyorum

BAE'yi temsilen barış anlaşmasına başkanlık eden Khalifa, "BAE'deki tüm Yahudilere ve İsraillilere teşekkür ediyorum. Sizi görmeyi çok istiyorum ve yakında görüşmeyi umuyorum" dedi. Bu ifadelere karşı Netanyahu'nun tepkisi ise,"Umarım sizinle BAE'de görüşürüz. Ancak sizi burada da görmeyi umuyorum. Sizden İsrail'e gelecek delegasyonda mutlaka yer almanızı istiyorum. Bu kişisel ricamdır. Tıpkı ülkenizde bizi karşıladığınız gibi siz de burada sıcak karşılanacaksınız" ifadeleri oldu. 

BAE - İsrail anlaşması Ortadoğu için bir milat

İsrail ve BAE, 13 Ağustos'ta ABD'nin (Kushner) aracılık ettiği bir anlaşma kapsamında resmi ilişkilerin kurulacağını duyurdu. Bu durum tüm ortadoğu Filistin meselesinden İran'la olan münasebetlere kadar tüm Ortadoğu düzenini yeniden şekillendirecek diplomatik hamle olarak yorumlandı.

Filistin yönetimi, İsrail'in 1967 savaşında işgal ettiği toprakların BAE tarafından onaylanması anlamına gelen anlaşmayı  kınadı. Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in ulusal havayolu El Al'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın da dahil olduğu ortak bir ABD-İsrail heyeti ile birlikte Abu Dabi'ye ilk direkt uçuşunu gerçekleştirmesini ''çok acı verici'' sözleriyle değerlendirdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89