• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

BAE Güvenlik Danışmanı: Türkiye'ye ders verdik

BAE Güvenlik Danışmanı: Türkiye'ye ders verdik
BAE Güvenlik Danışmanı Abdulkhaleq Abdulla, Vatya saldırısı sonrası yaptığı paylaşımda 'Türkiye'ye unutamayacağı bir ders verdik'' ifadelerini kullandı.

Referans Medya 

BAE hükümetine yakın isimlerden eski güvenlik danışmanı Prof. Abdulhalek Abdulla kişisel Tviter hesabından yaptığı paylaşımda: Libya'da Türkiye'ye tüm şerefli Araplar adına bir ders verdik' diye yazdı. Aynı ismin 14 Ocak tarihli bir diğer paylaşımında ise ''Libya Erdoğan'a hayatı boyunca unutamayacağı bir ders verecek'' ifadelerini kullandığı belirlendi.  

Saldırı belirsizliğini koruyor

Türkiye'nin hava savunma sistemleri yerleştireceği deklare edilen üsse yönelik saldırı resmi makamlar tarafından da doğrulandı. Libya El Ahrar'da yer verilen haberde saldırının 9 savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiği ve bu uçakların Çad ve Mısır'dan havalandığı iddia edildi. 

Vatya saldırısında üsse sevk edilen bazı askeri teçhizatların vurulduğu belirtildi. Saldırıda kullanılan uçakların BAE'ye ait olduğu iddia edilirken Libya savunma bakan yardımcısı, Salih Nemruş, saldırının Hafter'e destek veren ülkelerce yapıldığı ve uygun zamanda karşılık verileceğini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da saldırıyı doğrulayarak bazı teçhizatların zarar gördüğünü açıkladı. Uzmanlar ve hava radar sistemleri saldırının Çad'tan kalkan Fransız Mirage uçakları tarafından yapıldığı görüşünde. 

Türkiye üs inşasına başladı

Türkiye, Tarhune ve Vatya'da 2 askeri üs inşa edeceğini ilan etmiş ve bu yönde çalışma başlatmıştı. Gece yarısı yapılan hava saldırısının Vatya'ya yönelik teçhizat sevkiyatı esnasında yapıldığı da iddialar arasında. 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne yakın kaynaklar ve Anadolu Ajansı saldırıda kullanılan uçakların  Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Fransız Mirage savaş jetleri olduğu bilgisini verdi. 

Güvenlik uzmanı Mete Yarar saldırıya dair yaptığı değerlendirmede "İş artık bundan sonra hava üslerimize yönelmeye başlayacak gibi gözüküyor. Bayrak göstermekten çekinen ülkelerle mücadele ediyoruz; Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Fransa.. Bundan sonra Misrata dahil her yere saldırabileceklerini düşünmek gerekir." uyarısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89