• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Azerbaycan son çatışmalarda 7 şehit verdi

Azerbaycan son çatışmalarda 7 şehit verdi
Azerbaycan-Ermenistan sınırında 1’i Tümgeneral 7 asker şehit oldu

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Tovuz bölgesinde her iki tarafta can kayıplarına neden olan çatışma çıktı. Son yapılan açıklamada 7 askerin şehit olduğu ifade edildi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmada aralarında 1 Tümgeneral, 2 binbaşı, bir Albay ve 3 er şehit oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı karşı tarafın kayıplarının daha çok olduğunu açıkladı ve Ermenilere ait vurulan askeri araçların görüntülerini yayınladı.

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, iki gündür devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri araç ve mevzilerinin imha edildiğini vurguladı.

100 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Karşı saldırılarla Ermenistan ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü bildiren Veliyev, Azerbaycan ordusundan da kayıpların olduğu bilgisini paylaştı.

Veliyev, bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev'in kahramanca şehit olduğunu açıkladı.

UKRAYNA'DAN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE İŞARET

İki gündür Ermenistan güçleri ile Azerbaycan Ordusu arasında yaşanan çatışma davam ederken Ukrayna Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini bildirdiler.


Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ukrayna Azerbaycan’ın uluslararası camiada tanınan sınırları içinde Karabağ sorunun barışçıl yollarla çözülmesini destekliyor.” denildi.

Ukrayna BM’nin Azerbaycan lehine ve toprak bütünlüğünün korunması yönünde aldığı 822, 874, 853 ve 884 sayılı kararlarına da atıf yaparak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ve güvenliğine saygı duyulması gerektiğini de vurguladı.

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCANA DESTEK

Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan'ın, Azerbaycan’a yönelik saldırısına tepki gösterilerek, "Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU VE MİNSK GRUBU

Ermenistan 1991’de Rus güçlerinin yardımıyla stratejik öneme sahip Hankendi’yi, 1992’de Hocalı ve Şuşa’yı işgal ederek büyük bir katliam yaptı. Daha sonra Laçın, Hocavend, Kelbecer ve Ağdere’yi de ele geçiren Ermeniler, 1993 senesinde ise Ağdam’ı, Cebrayıl, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan illerini de işgal etti.

Böylelikle Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si işgal edilirken, bir milyona yakın insan da yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

Ermenistan işgal sürecini tamamladıktan sonra Rusya, Fransa ve ABD’nin eş başkanlığını yaptığı AGİT bünyesinde ‘’Karabağ Sorunu”nun çözümü için Minsk Grubu oluşturulmuştu.

Kaynak: Diriliş Postası

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89