• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Azerbaycan Ordusu stratejik bölgeyi kuşattı

Azerbaycan Ordusu stratejik bölgeyi kuşattı
Azerbaycan Ordusu Ermeni işgalindeki stratejik Ağdam bölgesini kuşattı.

Referans Medya

İşgalci Ermeni birliklerinin kuşatıldığını duyuran Azerbaycan Savunma bakanlığı Ağdere’de konuşlu Ermeni birliklerine teslim ol çağrısı yaptı. Savunma Bakanlığı açıklamasında tahribat ve zaiyattan kaçınılması için teslim ol çağrısı yapıldığı vurgulandı. Resmi açıklamada, ” Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı, Ağdere yerleşimindeki Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin garnizonunu tamamen tahrip etmemek ve zayiat sayısını artırmamak için Ermeni komutanlığına bu yönde direnmemeyi, silahlarını bırakmayı ve teslim olmayı teklif etti. Azerbaycan Ordusu ayrıca, savaş esirlerine ve sivillere yönelik muamelenin Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası insani hukukun gereklerine uygun olarak yürütüleceğini belirtir. Direniş varsa, her silahlı kişi tarafımızdan etkisiz hale getirilecektir'' denildi.

Tahrik Tovuz'da başladı

Ermenistan birliklerinin bölgedeki ilk tahriki sınır yerleşim birimlerinden Tovuz bölgesinde 13 Temmuz tarihinde başladı. Taraflar arasında devam eden düşük yoğunluklu çatışma ve yer yer karşılıklı bombardımanlar sürerken 27 Eylül'de Ermenistan kanadından bir başka saldırı geldi. Azerbaycan hatları ve sivil beldeleri hedef alan şafak saldırısı sonrası şiddetli çatışmalar yaşandı. Azebeycan'a ait, Gapanlı, Çıraklı ve Orta Garvand, Alhanlı, Şükürbeyli, Çocuk Mercanlı köylerine yapılan bombadırmanlarda bazı siviller şehit oldu. Bölge kaynakları Ermeni saldırıları nedeniyle bölgede yaralılar olduğu bilgisini paylaştı. 

Yaşanan gelişmeleri müteakip Azerbaycan Ordusu'na tüm cephe boyu karşı saldırı emri verildi ve operasyon başladı. Harekat kapsamında Ermenistan füze sistemleri, zırhlılar araçları vuruldu. Ermenistan askerlerinden bazıları etkisiz hale getirildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89