• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ayasofya için geri sayım başladı

Ayasofya için geri sayım başladı
Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği’nin 2016 yılında Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına yönelik açtığı dava sonucunun 10 Temmuz'da açıklanacağı belirtildi.

Referans Medya


Fethin sembolü olma niteliği taşıyan ve 86 yıl önce cami vasfı müze olarak değiştirilen Ayasofya 'nın yeniden asli misyonuna dönüştürülmesi için geri sayım başladı. 

En son 2 Temmuz'da yapılan duruşmada tarafları dinleyen Danıştay kararının 24 saat içerisinde açıklanması bekleniyor.

Mustafa Kemal'in Devlet Başkanı olduğu 1934 yılında alınan Ayasofya'nın statüsünün camiden müzeye dönüştürülme kararı bozularak yeniden cami statüsüne kavuşturulması bekleniyor. Yeni Şafak Gazetesi kararın 10 Temmuz'da açıklanacağını yazdı. Gazete haberinde alınan kararın İdari Yargılama Usul Kanunu'na göre en geç 30 gün içerisinde uygulanması gerektiği bilgisini paylaştı.  

Tarihi hata düzeltiliyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi ise Ayasofya'nın ibadete açılmasını 'tarihi bir hatanın düzeltilmesi' olarak nitelendirdi. Selvi alınan kararın tarihe malolacağını ve bu nedenle hukuki zeminin sağlam olması gerektiğini, bu nedenle Danıştay'ın usul ve esasa dair hata yapmamak için kılı kırk yardığını yazdı. Hürriyet Yazarı da, Danıştay 10. Daire kararının oybirliğiyle alındığını ve açıklamanın 10 Temmuz Cuma günü yapılacağını belirtti. 

Bugün açılsın

Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'ta kendisine yöneltilen ''Ayasofya'nın açılması 15 Temmuz'damı ?'' şeklindeki soruya, “İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya’nın ibadete açılmasını bekliyoruz'' sözleriyle cevap vermişti. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89