• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Ayasofya cami olursa müze gelirimiz ne olacak ?

Ayasofya cami olursa müze gelirimiz ne olacak ?
Eski Hürriyet muhabiri, Halk Tv yorumcusu İsmail Saymaz, Ayasofya'nın Türkiye'ye en çok gelir getiren müze olduğunu ve cami olması durumunda Türkiye'nin bu gelirden mahrum kalacağı endişesini dile getirdi.

Ayasofya cami olursa müze gelirimiz ne olacak ?

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

İmza attığı asılsız haberler ve hemen her konuşma hevesi ile tanınan İsmail Saymaz, kişisel Twiter hesabından bir dizi müze ziyaret tablosu eşliğinde Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesini yorumladı. Ayasofya tartışmasına maddi açıdan yaklaşarak katılan Saymaz, ''Ayasofya 2019'da en çok ziyaret edilen müzemiz oldu. Toplam 3 milyon 727 bin 361 kişi ziyaret etti. Giriş ücreti 100' TL'den hesap edildiğinde ciddi bir gelir sağlıyor'' diye yazdı. 

Doğrudan karşı çıkamadı

Gazeteci İsmail Saymaz, doğrudan karşı çıkamadığı Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülme projesine para kaybı bahanesiyle dolaylı olarak muhalif oldu. Saymaz bu düşüncesini de ''Ayasofya, 2018’de 2.9 milyon ziyaretçi ile ikinci olmuştu. Ayasofya’nın müze vasfı değişince gelir ortadan kalkacak.'' sözleriyle dışa vurdu.

Saymaz'ın dolaylı muhalefetine çok sayıda eleştirel yorum yapıldı. MİT tarafından ortaya çıkarılan FETÖ'ye ait gizli haberleşme ağı By Lock'u sulandırmaya çalışan haberini hatırlatan okuyucular Saymaz'ı cehalet ve art niyet sahibi kişi olarak nitelendirdi.

Saymaz'a Gezi sürecinin de hararetli destekçisi olduğu hatırlatılan mesajlarda şu tepkiler dile getirildi:

 

Anıtkabir müze olsun

Sosyal medyada yaptığı paylaşım üzerine büyük  tepkilere yol açan Saymaz'a bir sosyal medya kullanıcısı "Anıtkabir'i müze olarak kullanalım. Giriş de 100 TL olsun.
Bu kayıbı kolayca telafi edelim.
Ne dersiniz." ifadesini kullandı.

Bir başka  kullanıcı ise  Gezi eylemlerine verdiği desteği hatırlatarak "Devletin bütçesini düşünen Gezi destekçisi İsmail!" diyerek tepki gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89