• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Avusturya basını: ''Viyana saldırısını DEAŞ yaptı, saldırgan Arnavut asıllı''

Avusturya basını: ''Viyana saldırısını DEAŞ yaptı, saldırgan Arnavut asıllı''
Avusturya medyası, başkent Viyana'da olağanüstü saatlerin yaşandığı terör saldırısında öldürülen militanın Arnavut asıllı olduğunu duyurdu. 

Referans Medya

DEAŞ'ın yaptığı öne sürülen saldırı ile ilgili Valter Gazetesi'nde yayınlanan haberde, teröristin Viyana'da doğumlu Kurtin S. olduğu bilgisi paylaşıldı. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, öldürülen teröristin DEAŞ sempatizanı olduğunu doğruladı ancak kimliği hakkında fazla bilgi vermedi.

Gazete editörü editörü Florian Klenk, eylemci şahsın 20 yaşında olduğunu ve istihbarat servisleri tarafından takip edildiğini belirtti. Gazete haberinde Kurtin S.'nin DEAŞ'a katılmak üzere Suriye'ye gitmek isteyen 90 Avusturya vatandaşı arasında yer aldığını ancak güvenlik birimlerinin böyle bir eyleme kalkışacağına ihtimal vermediğini yazdı.

4 kişi öldü 

Tüm dünyada ilgi ile takip edilen ve saatlerce süren saldırı ile ilgili yapılan polis açıklamasında 2'si erkek 2'si kadın toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği, 17'den fazla insanında yaralandığı belirtildi. Halen tedavileri süren 7 kişinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Bu açık bir terör saldırısı

İçişleri Bakanı Karl Nehammer saldırıya dair yaptığı bildirimde,  "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ise, "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. Ülke olarak zor saatler yaşadık ve bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89