• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Avusturalya'da bakımevi sakinlerinden 2 bin 520 yaşlı cinsel saldırıya uğradı

Avusturalya'da bakımevi sakinlerinden 2 bin 520 yaşlı cinsel saldırıya uğradı
Avustralya'da yapılan resmi soruşturmada bakımevlerinde cinsel taciz olaylarının her geçen gün yayınlaştığı tespit edildi.

Referans Medya

Kraliyet Komisyonu'nun bakımevleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada, yaşlılara ve bakımevlerinin diğer sakinlerine yönelik kötü muamele ve cinsel tacizin korkutan boyutlara ulaştığı belirtildi. 

BBC Türkçe'de yer alan haberde, konu ile ilgili görevlendirilen Müfettişlerin 2018-19 yılları arasında bakımevlerinde 2520 cinsel saldırı tespiti yaptığı kaydediliyor. Söz konusu verilerin bakımevi çalışanları, kalanlar bakıma muhtaç kişilerin aile ve akrabaları ile yapılan görüşmeler ve tanık ifadeleriyle ortaya çıktığı belirtildi.

Bir yılda 32 bin taciz

Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen avukat Peter Rozen, bakımevlerinde kalan yaşlılardan yüzde 18'inin cinsel tacizden etkilendiğini anlattı. Bu durumu ''Ulusal utanç'' olarak tanımlayan Rozen, "Bu rakamlar rahatsız edici olsa da, Avustralya hükümetinin ilgili departmanının olayı yeterince takip etmemesi daha da kötü" diye konuştu. Araştırma dosyasında, ''Avusturya genelinde 1 yıllık zaman zarfında bakımevlerinde kalan 32 bin kişinin fiziksel, cinsel ve duygusal saldırıya uğradığı'' kayda geçirildi. 
Avustralya'da devlet tarafından desteklenen bakımevlerinde ilk cinsel saldırı olayları 2018'de ortaya çıktı.

Virüsten ölenlerin yüzde 75'i bakımevlerinden

Küresel salgın sürecinde Avustralya'da hayatını kaybedenlerin yüzde 75'inin bakımevlerinde kalan insanlar oldu. Bu durum sektörde var olan ihmalleri bir kez daha gündeme getirdi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, bakımevleri ile ilgili hazırlanan rapordaki önerilerin hayata geçirileceği taahhüdünde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89