• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Avustralya’dan Uygur Türklerine yönelik insanlık adımı

Avustralya’dan Uygur Türklerine yönelik insanlık adımı
Avustralya Senatosu Dış İlişkiler, Savunma ve Ticaret Komitesi tarafından hazırlanan bir raporda, “zorunlu çalıştırma” mallarının ithalatını kısıtlaması için Blockchain teknolojisi önerildi.

Rapor, Çin’de Uygurlar tarafından üretilen malların ithalatına odaklanan bir yasa değişikliğiyle ilgili. Avustralya, insan haklarını desteklemek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünürken, kripto para birimleri konusunda halen kararsız.

Avustralya Senatosu Komitesi tarafından hazırlanan bir raporda, zorunlu çalıştırma mallarının ithalatını kısıtlaması amacıyla Blockchain teknolojisinin kullanılması önerildi. Komitenin raporu, ülkenin son Gümrük Değişikliği Yasasını inceledi. Rapor, mevzuatın genişletilmesinden ülkenin sınır güvenliğinin güçlendirilmesine kadar 14 tavsiyede bulundu.

 

Rapor, bu öneriler arasında, tedarik zincirleri boyunca malların kaynağını izlemenin önemini de vurguladı. İzotopik etiketleme ve mikrobiyom takibi ile birlikte Blockchain teknolojisi, şirketlerin ve hükümetlerin tedarik zincirlerini daha iyi izlemelerini sağlayabilir.

Gümrük değişikliği yasası

Bağımsız Senatör Rex Patrick, Aralık ayında ülkenin 1901 tarihli Gümrük Yasasını değiştirmeyi amaçlayan Gümrük Değişikliği Yasasını sundu. Değişiklik, özellikle Çin’deki ezilen Uygur nüfusu tarafından üretilen malların ithalatına odaklanıyor. Tasarı onaylanırsa, Çin’de zorla çalıştırılan Uygurlar tarafından üretilen malların ithalatını yasaklayacak

Patrick raporla ilgili olarak, “Zorla çalıştırma kullanılarak üretilen malların ithalatını önlemek için çok yönlü güçlü tavsiyeler sunan bu önemli soruşturmanın sonucundan çok memnunum… Özellikle Çin’den Uygur halkının zorla kullanılması üzerinden yapılan ithalat konusunda.”

Avustralya’nın Çin ile ilişkileri son birkaç yılda gerildi. Sebepler, koronavirüsün yayılmasından, Çin’in Avustralya ihracatına yönelik tarifelerine ve Çin’in etnik Uygur nüfusuna yönelik muamelesine kadar uzanıyor.

Avustralya, insan haklarını desteklemek için Blockchain teknolojisinin kullanımını düşünürken, teknolojinin finans alanında kullanımı konusunda halen kararsız. Şu anda, Avustralya Senatosu’nun Teknoloji ve Finans Merkezi Olarak Avustralya’daki Seçilmiş Komitesi, kripto varlıklarıyla ilgili düzenlemeleri araştırıyor.

Senatör Andrew Bragg başkanlığındaki komite, Avustralya’daki kripto para birimlerini çevreleyen politika ve yasal zemine bakacak. Ayrıca Kanada, Singapur, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği tarafından alınan yaklaşımları da ele alacak. Sonuçta amaç, kripto para birimi ve dijital varlıklar için kapsamlı bir düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi olacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89