• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Atatürk'ü Seyyid Esed'i çağın Hüseyin'i ilan etmişti

Atatürk'ü Seyyid Esed'i çağın Hüseyin'i ilan etmişti
Pandemi nedeniyle hayatını kaybeden isimler arasına katılan Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Bağımsız Türkiye Partisi Başkanı Haydar Baş, Mustafa Kemal’i Ehli Beyt, Beşşar Esed’i ise çağın Hüseyin’i ilan etmişti

Atatürk'ü Seyyid Esed'i çağın Hüseyin'i ilan etmişti

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan


Yeni Mesaj, Meltem Tv, Mesaj Tv gibi medya faaliyetleri yanında ticari alanda da önemli yatırımları olan Haydar Baş, İran ve Rus hayranlığı ile de dikkat çeken bir isim. Hakkında yurt dışı çıkış yasağı bulunan ve tutuksuz yargılaması devam edilen Haydar Baş’ın Fetullah Gülen ve Adnan Oktar ile de yakın ilişkilere sahip olduğu belirtiliyor.


Hafız Atatürk!


Haydar Baş’a göre Atatürk 7 yaşında Kur’an’ı ezberlemiş bir hafızdı. Baş, " Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük önderimiz M. Kemal Atatürk 7 yaşında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmiş, 8 yaşında hafız olmuştur. Bazen sabahlara kadar Kur’an okur ve kan ter içerisinde kalırdı’ sözlerinin de sahibi. Bu konuda dünyada tek kaynak niteliğiyle hayata veda eden Haydar baş diğer yandan Fatih Sultan Mehmed’in gizli Hıristiyanlığını ilan edecek kadar da cesur biriydi.


Fatih gizlice İslam'ı reddedip Hıristiyanlığa geçmiş!


Haydar Baş’a ifadelerinde Fatih Sultan Mehmet için şu sözler yer alıyor:
 "İstanbul’un fethi ile ilgili hakkında hadisler uydurulan ve ismi anılacağı zaman ‘cennet mekân Fatih’ denilerek övülen Fatih Sultan Mehmet’i ele alalım. Atatürk soyu belli olmayan bir dinsiz diye anlatılırken, 2. Mehmet İslam savunucusu yapılmıştı. Oysa Fatih daha çocukluğunda İslam’dan şüphe duyarak Hıristiyanlığa yönelen biri. Gizlice Hıristiyanlığı seçtiği, dönemin Venedikli diplomatlarına ait notlarla da sabit. İşte bunlar Mustafa Kemal için ‘anası babası belli değildir’ iftirası atıyorlar.


Mustafa Kemal Seyyid! 


İcmal Gençlik Derneği'nin geleneksel yaz kampının kapanış konuşmasında Mustafa Kemal'in 'seyyid' olduğunu iddia eden Haydar  Baş:  "Atatürk'ün annesi Molla Zübeyde Hanım, Seyyid Feyzullah Efendi’nin soyundan. Peygamberin soyundan gelenlere ‘Seyyid’ denir. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in her ikisinin soyundan gelenlere de ‘hem Seyyid, hem Şerif’ denir. Mesela Atatürk'ün babası Ali Rıza, hem Seyyid, hem Şerif’tir.
Ali Rıza Efendi, Osmanlı arşivlerinde de Seyyid olarak yazılmaktadır. Kayıtlarda 1857-1868 tarihleri arasında Selanik'te Efkaf İdaresi’nde Katibi Meclis Esseyid Ali Rıza Efendi namıyla meclis katibi olarak görev yapmıştır' ibaresi vardır. Neymiş, Atatürk'ün hem ana hem baba tarafı Seyyid."


En güzel kul Atatürk!


Meltem TV'de yayınlanan Muharrem Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu bir programda Haydar Baş: "Birisi kalktı, Atatürk'ü ilahlaştırdığımızı iddia etti. Bu kadar terbiyesizlik olur mu? Benim yaptığım, Allah'a en güzel kul olan Atatürk'ü anlatmaktır. Atatürk kullukta çok üstün bir makama sahiptir. En doruk noktada iman ehli, ibadet ehli insanın adına Kutbü'l-Aktab denir. " sözlerini kullandı. 


Genelkurmay: ‘Güvenilmez adam’ dedi


Hoş geldin Atatürk isimli bir kitabı da bulunan Haydar Baş, Genelkurmay raporlarında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyal, iktisadi, ve hukuki esaslarını dini inançlara göre düzenlemek isteyen güvenilmez kişi olarak geçiyor. Genelkurmay raporunda, Haydar Baş’ın Atatürk ve TSK’ya sahip çıkıyor görüntüsünün arka planında siyasi etkinliğini artırma ve taban geliştirme hedefi yattığı’ ibaresi yer alıyor.


Esed'i Hz. Hüseyin'e benzetti


Haydar Baş Esed hakkında 2012'de yaptığı bir konuşmada:  "Bunların hepsi de Esed'a mal edilecek. Esed şu anda Hz. Hüseyin'in rolünde. Bunu hiç unutmayın. Hz. Hüseyin'in kahramanlık rolüne soyunanlar da Yezid rolünde. Türkiye'dekiler başta olmak üzere... 
Size soruyorum: Esed'in iktidardan gitmesini kim istiyor? 
ABD, İsrail... 
Eğer Esed ABD'ye ve İsrail'e 'evet' deseydi, bu belalar başına gelecek miydi? Gelmeyecekti... 
O halde ölçü ortada... 
Onlara karşı dimdik durduğu için sonuç böyle cereyan etti. İsrail diyor ki, Güneydoğumuz da içinde olmak şartıyla 'o topraklar bize ait, sen orada bulunamazsın. Hizbullah'a destek veriyorsun, Hizbullah bizim başımızın belası kesiliyor. Filistinlilere destek veriyorsun, onlar da bizim başımızın belası kesiliyor'."


Esed’e katil diyenlerin Allah belasını versin


Baş, Esed'e katil diyenlere ise şunları söyledi:
"Sen kalkıyorsun, Özgür Suriye Ordusu adına iş yapan bu adamları Esed susturuyor diye Esed'e katil diyorsun Allah senin belanı versin, şerefsiz seni, senin gibi köpek var mı, hain seni" "Adam vatanını koruyacak, devletini koruyacak, suçlu olacak bunlar münafıklık yapıp, İslam toplumunu birbirine katacak haklı olacak pes yani"
Suriye halkının Esed'e bağlı olduğunu ve Esed'in politikalarını kendisinin de çok beğendiğini belirten Baş, Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin kandırıldığını para ile ikna edildiğini iddia etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89