• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Apo 21 yıl sonra ailesiyle görüştü 

Apo 21 yıl sonra ailesiyle görüştü 
PKK terör örgütü kurucususu Abdullah Öcalan, 21 yıldır tutulduğu İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden 21 yıl sonra ilk kez ailesiyle telefonla görüştürüldü.

Haber: Referans Medya

BBC Türkçe'nin konuştuğu Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez, müvekkilinin 1999'dan beri ilk kez telefon ile görüşme hakkını kullanabildiğini söyledi. Bilmez, "Büyük bir ihtimalle salgından dolayı görüşmeye izin verildi" dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, pazartesi akşamı gelişmeyle ilgili yaptıkları açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"İmralı Adası'nda tutulan müvekkillerimiz Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş, aileleriyle bulundukları yerlerdeki Savcılıklar aracılığıyla birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir."

Fırat Haber Ajansı'na konuşan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, abisiyle yaklaşık 25 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın görüşmede daha çok Kuzey Irak bölgesinde PKK, YNK ve KDP arasında yaşanan gerilimler üzerine değerlendirmelerde bulunup birlik çağrısı yaptığını belirtti.

BBC Türkçe'ye konuşan Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez,  Öcalan ile birlikte İmralı'da tutuklu diğer üç müvekkilimiz de aileleriyle görüştü. İçeriğe dair bilgimiz yok ama müvekkilimiz şu an iyi olduğunu ama ileride durumunun ne olacağını bilemediğini söylediğini aktarmış. Bugün yapılan telefon görüşmesi Abdullah Öcalan'ın cezaevinde ailesiyle yaptığı ilk telefon görüşmesi" dedi.

Bilmez, Öcalan ile birlikte İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan diğer üç müvekkillerinin adaya nakledilmeden önce aileleriyle telefonla görüşebildiklerini söyleyerek şunları aktardı:


 Salgından sonra İmralı'da müvekkillerimizin sağlığı ile ilgili herhangi bir bilgi alamıyorduk. Büyük bir ihtimalle salgından dolayı telefon ile görüşmelerine izin verildi" dedi.

Abdullah Öcalan'ın avukatları sekiz yıl sonra ilk kez Mayıs 2019'da müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirebilmişti.

Ailesi ve avukatları dışında çözüm sürecinde HDP milletvekilleri de Abullah Öcalan ile birçok kez görüştü.

Ailesi, avukatları ve HDP'li siyasetçiler dışında Öcalan ile görüşen bir diğer isim de Tunceli Üniveristesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Özcan oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89