• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Antalya'da 1'i polis 6 kişiyi öldürdü, afla salıverildi CHP'li belediyede müdür oldu

Antalya'da 1'i polis 6 kişiyi öldürdü, afla salıverildi CHP'li belediyede müdür oldu
Rahşan affı ile salıverilen şahıs CHP’li başkan tarafından saha sorumluluğuna getirildi.

Referans Medya

Murat Katrağ, işlediği cinayetlere rağmen Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde işe alındı ve Falez A.Ş.’de "Alan Saha Sorumlusu" olarak görevlendirildi.

Suç dosyası kabarık

Yeni Şafak'ın haberine göre Murat Katrağ'ın suç dosyası oldukça kabarık. Gazete haberinde taciz, tecavüz, hırsızlık, alıkoyma, cinayet bahse konu şahsın sicilinde yer alan suçlardan bazıları:

"Murat Katrağ Antalya Aksu doğumlu. İlk suçunu 14 yaşında işledi. 1987 yılında ‘hırsızlık’ suçuyla dosyası açıldı. 1990 yılında ‘cebir kullanarak ırza geçme’, ‘iffete taarruz’ suçundan işlem gördü. 1991’de ‘kız, kadın ve erkek kaçırmak’ suçlaması da kayıtlara geçti. 20 yaşında ise tüm Türkiye’nin konuştuğu bir seri katile dönüştü.

İlk cinayet yılı 1993

1993 yılının Şubat ayında ilk cinayetini işleyen Katrağ, ardından geçen 1 ayda Antalyalılar’ın kabusu oldu. Polis tarafından aranırken gasp ettiği 5 kişiyi öldürdü. 2 taksi şoförü, 1 tatlıcı, 1 kamyon şoförü ve 1 çoban sebepsiz yere Katrağ tarafından öldürüldü. O dönem basın yayın kuruluşlarına çıkan haberlerde öldürülenlere işkence edildiği bilgisi paylaşıldı. Maktüller arasında yer alan bir tatlıcının ise kazığa oturtulduğu öne sürüldü.

Son cinayetinde polis öldürdü

Son cinayetinin ardından polis tarafından aranan Katrağ, dönemin başbakan yardımcısı Erdal İnönü’nün mitingini izlemek için gittiğinde polis tarafından fark edildi. Polisin kendini izlediğini anlayan Katrağ, bir polis memurunu yaralayarak kaçmaya başladı. Katrağ sıkıştırıldığı evde polisle çatışmaya girdi. Sıkıştırıldığı evde polis memuru Salih Kaçar’ı şehit ettikten sonra vurularak yakalandı. Suç makinesi Katrağ, 6. cinayetinde bir polis memurunu şehit ettikten sonra durduruldu.

Rahşan affı ile serbest kaldı

İşlediği cinayetlerin hesabını mahkemede veren Katrağ, o dönem hala yürürlükte olduğu için idam cezasına çarptırıldı. Ancak 1999 yılında Meclis’te onay bekleyen idam kararı yeniden başbakanlığa gönderildi. Sonra idam cezası kalkınca hükmü müebbete çevrildi. Katrağ ‘Rahşan Affı’ olarak da bilinen aftan da yararlanınca cezaevinden çıktı.

2015 ve 2019 yılında da 2 ayrı cinsel taciz olayında şüpheli sıfatıyla işlem gören Katrağ, 2015 yılında CHP’ye üye oldu. Özellikle de mevcut CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kampanya ve programlarında aktif görev aldı. Hem Uysal’la hem de CHP’nin Antalya milletvekilleri ile iyi ilişkiler kurdu. 2017 yılında ‘hükümlü’ kadrosundan belediyede işe alındı.

Belediye bilgilendirildi

Katrağ, yalnızca işe alınmakla da kalmadı, kariyer basamaklarını da tırmandı. 2018 yılında Katrağ’ın suç kayıtlarının belediyeye bildirilmesine rağmen belediye iştiraki olan Falez A.Ş.’de ‘Alan Saha Sorumluluğuna’ terfi ettirildi. Halen bu görevine devam ediyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89