• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ankara'dan Sevindirici Haber

Ankara'dan Sevindirici Haber
Koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm dünya ülkeleri ilaç üretme süreci ile ilgili çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda bilim adamları ilacın bulunması amacıyla tüm çalışmaları seferber ediyor.

Referans Medya / Merve Savaş

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilaç üretme süreci ile ilgili çalışmalar tüm dünyada devam ederken, Ankara Üniversitesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul’un koronavirüs çalışmaları ile ilgili umut verici bir haber yayınladı.

İlk adım başarı ile tamamlandı


Ankara Üniversitesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul’un, corona virüsüne (Covid-19) karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardığını duyurdu.
--‘’Son derece önemli ve sevindirici’’--

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:


"Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, COVID-19 hastalığına karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan Sars CoV-2 virüsünün izolasyonunu başarı ile gerçekleştirmiştir. Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz."


Ankara Belediye Başkanı’ndan tebrik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yavaş “İnşallah kısa zamanda insanlığa Ankara'dan bir müjde vermenizi bekliyoruz” dedi.


Türkiye’de tedavi çalışmaları hız kazanıyor


Lösev Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer  sosyal medyada yaptığı açıklama ile ağır ve ciddi koronavirüs hastalarının ölümlerin azabileceğini açıkladı. ‘’ Korona hastalığı geçirmiş hastalardan alınarak ağır yoğun bakım korona hastalarına verilecek plazma tedavisi için Lösev Lösante Hastanemizin yazılı bilimsel başvurusuna Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’ndan olumlu izin verildi.’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89