• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ankara Barosu'ndan İslam'ın esaslarına saldırı

Ankara Barosu'ndan İslam'ın esaslarına saldırı
Son günlerin sıcak tartışma konusu eşcinselliğe karşı İslam'ın kaidelerini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı ve Kur'an esaslarına yönelik saldırılar sürüyor.

Ankara Barosu'ndan İslam'ın esaslarına saldırı

Haber: Referans Medya

Ankara Barosu Diyanet İşleri Başkanı ve İslam'ın açık hükümlerini aşağılayan bir basın açıklaması yaptı. Fuhuş ve eşcinselliği savundu. Baro basın bildirisinde tehdit içeren cümlelere yer verildi.

İslam'ın çağ dışı ilan edildiği skandal bültende Kur'an hükümleri insan onuruna aykırı dogmalar olarak nitelendirildi. İnsan Hakları Derneği'nin ardından yapılan Baro açıklaması toplumun tüm kesimlerinden büyük tepki gördü.

Ankara Barosu'nun açıklaması:

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlık ve ibretle izledik.

Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir. Aldığımız ibretse, anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olmak için insan onuruna karşı gösterdiği büyük direnişten kaynaklanmaktadır. 

Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.” 
Ankara Barosu

Linç kampanyası başlattılar

Ali Erbaş'ın 23 Nisan Cuma hutbesinde yaptığı konuşma ve eşcinsellik ve fuhşu mahkum eden sözleri sonrası PKK ve Sol-Kemalist çevreler linç kampanyası başlattı.

Ali Erbaş'ın 23 Nisan Cuma hutbesinde yaptığı konuşma ve eşcinsellik ve fuhşu mahkum eden sözleri sonrası PKK ve Sol-Kemalist çevreler linç kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden yürütülen hakaret ve karalama kampanyasına Cumhuriyet, Sözcü, Birgün Gazeteleri ve Halk Tv, Tele 1 gibi kanallar ve Diken, Oda Tv, Sol Haber, Demokrat Haber gibi internet haber siteleri yanında PKK 'ya ait yayın organları yoğun destek verdi.

Ali Erbaş 'a destek

Ali Erbaş 'a destek amaçlı harekete gecenler ise Ali Erbaş Yalnız Değildir başlığı ile sosyal medya faaliyeti yürüttü. Diyanet İşleri Başkanı'na Cumhurbaşkanlığı, Kabine ve bürokrasi dünyasından bir çok üst düzey isim yazdıkları mesajlarla katkıda bulundu.

Destek tagı kısa sürede ilk sıraya yerleşti ve onbinlerce kişiden destek gördü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89