• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Anıtkabir ziyareti ertelenmedi

Anıtkabir ziyareti ertelenmedi
Dünya genelinde tüm dini, sportif, kültürel etkinlikler, ulusal, uluslararası organizasyonlar iptal edilirken Türkiye'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında Devlet Erkanı toplu halde Anıtkabir'e gitti.

Haber: Referans Medya

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve  Çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Bayramı kapsamında mutat olarak yapılan Anıtkabir ziyareti salgın dinlemedi. Koronavirüs tehdidi ve yaşanan ölümler nedeniyle ilan edilen sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı ziyaret, TBMM Başkanı Mustafa Şentop liderliğinde gerçekleşti. Ziyarette M.Kemal'in mozolesine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve Anıtkabir defterine günün önem ve anlamına dair hatırlatma notu düşüldü. Törene başta MHP ve CHP Genel Başkanları ile siyasi parti, STK temsilcileri ve bazı askeri-sivil üst düzey bürokratlar da katıldı.

tbmm-baskani-mustafa-sentop-anitkabir-de-h258862-6c5e5.jpg

 

Maskeli önlem alındı

 

Zonguldak İli ve 31 Büyükşehir'de 4 günlük süreli sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Toplamda 60 milyonu aşkın vatandaşı kapsayan yasaklar devam ederken Anıtkabir'de yapılan toplu ziyaret ve resmi tören bazı çevreler tarafından eleştirildi. Anıtkabir etkinliğine katılan protokol üyelerinin maske taktığı görüldü. 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un 23 Nisan Mesajı:

Gazi meclisimizin ilk Reisi, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, Büyük Gazi, Milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkum edilmek istendiği tarihi bir dönemde, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' kararıyla, ‘Ya istiklal ya ölüm' şiarıyla yola çıkan ve mukaddes Milli Mücadelemizi yöneten Gazi Meclisimizin 100'üncü açılış yıldönümünü anmak milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay-yıldız ile çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz, dostlarımız bu bayramı ve yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır.

Fedakarlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye, dünyanın saygın ülkelerinden birisidir ve milletimiz her alanda insanlığın aziz ve mümtaz bir mensubudur.

Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki, Türkiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele'nin manasına bağlı Kuvva-yı Milliye ruhunu müdrik ve ‘Ya istiklal ya ölüm' şiarıyla mücehhez vatan evlatlarının ve memleket sevdalılarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89