• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım özür diledi

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım özür diledi
Darbe iması olarak yorumlanan paylaşımın sahibi Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan özür mesajı geldi.

Referans Medya

Gece yapılan darbe imalı paylaşım Türkiye gündemini alt üst etti. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yayınladığı 'Işıklar yanıyor' mesajı olağanüstü tepki gördü. Darbe iması olarak yorumlanan paylaşım sosyal medyada ve özellikle AK Parti cephesinde en üst düzeyde eleştirildi. Enis Berberoğlu kararının ardından yazılan ileti bir tür meydan okuma ve mevcut hükümete yönelik tehdit algısı oluştururken tartışmaların odağındaki isim bahse konu paylaşımını sildi ve özür mesajı yayınladı.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından 28 Şubat'a ait bir söylem eşliğinde darbe çağrışımı içeren paylaşım yaptı. Gündemin ilk sırasına yerleşen paylaşıma hükümet temsilcileri, bakanlıklar, siyasiler ve kanaat önderleri ve vatandaşlardan yoğun eleştiri geldi. İçişleri Bakanlığı olaya ilk refleks gösteren kurum oldu ve ”Işıklarımız hiç sönmüyor” karşı yanıtıyla bu tehdit mesajına mukabelede bulundu.

Maksadı aştı

Bir anda tüm toplumda gerginliğe neden olan AYM üyesinin derhal istifa etmesi istendi. Artan tepkiler sonrası skandalın kahramanı Engin Yıldırım önce hesabını koruma altına aldı ve suskunluğa büründü. İlerleyen saatlerde ise tartışmalı paylaşımı sildi ve bir özür mesajı yayınladı. 

Yıldırım özür mesajında; ''Şahsi Twetter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir'' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89