• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Anayasa Mahkemesi Üyesi darbe tehdidinde mi bulundu?

Anayasa Mahkemesi Üyesi darbe tehdidinde mi bulundu?
Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım "Işıklar yanıyor" yazılı bir mesaj paylaştı. Yıldırım'ın paylaşımına İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor." ifadeleriyle karşılık verdi.

Referans Medya

Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili hak mahkumiyeti kararı verdi. Bu karar İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayıldı ve Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebi geri çevrildi.

Akşam saatlerinde AYM Üyesi Engin Yıldırım, Twiter'den, Anayasa Mahkemesi binasına ait ve lambaların yandığı bir fotoğraf eşliğinde ''Işıklar yanıyor'' ibareli mesaj paylaştı. Bu mesaja İçişleri Bakanlığı kısa sürede “Işıklarımız hiç sönmüyor” Tweti ile mukabelede bulundu. 

icisleri-bakanligi-ndan-aym-uyesinin-isiklar-13665326-4382-m.jpg

 

Darbe iması olarak yorumlandı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çatak, osyal medyadan yaptığı paylaşımda AYM Üyesinin çıkışını darbe tehdidi olarak değerlendirdi. Çatak, ''Dün "Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor" diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!'' ifadelerini kullandı. 

İkinci paylaşımda bulundu

Engin Yıldırım, bir anda Türkiye gündemine oturan ve büyük tepki gören ilk iletisinden bir süre sonra, yeni bir mesaj daha paylaştı. Yıldırım ikinci Twetinde, "Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" diye yazdı.

Tehdit iması var kınıyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'ta tartışılan paylaşıma tepki gösterdi. Mehmet Muş, “Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!” sözleriyle yaşanan duruma tepkisini gösterdi. 

Kimse layüsel değil

Skandal darbe imasına Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti cephesinden sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa akış, ''Böyle bir tweet hukuki bir tartışmayı hukuki olmaktan çıkarır. Aklı başında herkes bu yazılanın ne anlama geldiğini bilir. Herkes (AYM Üyesi de olsa) aklını başına almalı, tavır ve davranışına dikkat etmelidir. Hiç kimse layüsel değildir. Bir AYM üyesi önce Anayasa’yı özümsemelidir. Hakim cübbesi ile trollüğün lüzumu yoktur. İnsan da biraz devlet adamı ciddiyeti olur. Bu tavır her şeyden öte Anayasa Mahkemesi’ne ve bu kişinin birlikte mesai yaptığı AYM üyelerine saygısızlıktır." sözleriyle skandal paylaşıma karşı çıktı. 

Millet açar Millet kapatır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'de gece yarısı skandalına yanıt veren isimler arasında yer aldı ve "Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır." dedi.

Anayasal düzene tehdit

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te sosyal medya üzerinden Engin Yıldırım'a cevap verdi:

''AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur.

Demokrasimizi kimse tehdit edemez.

 Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz.''

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89