• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Amerika'da korkunç teklif

Amerika'da korkunç teklif
ABD’de ‘idam infazlarında kullanılan ilaçlar koronavirüs hastalarını kurtarmak için kullanılsın’ çağrısı

ABD’deki bir grup doktor, eczacı ve akademisyen, idam cezasının hala yürürlükte olduğu eyaletlerdeki yetkililere, infaz için stoklanan paralitik ve sedatif ilaçların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayat kurtarmak için kullanılması yönünde çağrı yaptı.
İngiltere merkezli The Guardian gazetesine göre yedi anestezist, eczacı ve akademisyen eyaletlerin ceza infaz kurumlarına bir mektup gönderdi.
Söz konusu mektupta, koronavirüs ile mücadele kapsamında durumu ağır olan hastaların entübasyon ve mekanik ventilasyon (solunum işlevinin bir cihaz yardımı ile sağlanması) süreçlerinde eyalet hapishanelerinde stoklanan ilaçların kullanılmasını istedi.
7 uzman tarafından imzalanan ortak mektupta, “Stoklarınız ve depolarınız yüzlerce insanın hayatını kurtarabilir. Meslektaşlarınız, sevdikleriniz hatta sizler kurtulabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.
The Guardian’ın haberine göre ABD’deki hastaneler, doktorlar tarafından kendi kendine nefes alamayan ve entübe edilen hastalarda vücut hareketini durdurmak için kullanılan paralitik ve sakinleştirici sedatif ilaç sıkıntısı ile karşı karşıya.
ABD’de, 28 eyaletten 19’unda zehirli iğneyle infaz yasal.  Bu infazları gerçekleştirirken paralitik ve sedatif ilaçların kullanıldığı biliniyor.
Söz konusu ilaçlar arasında, hastanelerde ciddi eksiklik yaşanan midazolam, vekuronyum bromür, roküronyum bromür ve fentanil bulunuyor.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), midazolam ve fentanil sıkıntısı yaşandığını bildirdi.
Malzeme eksikliği neticesinde, doktorlar bu ilaçların koronavirüs nedeniyle ölümün eşiğinde olan hastaların entübe ve mekanik ventilasyon sürecinde kullanılacağını belirtti.
Nevada, Florida ve Tennessee eyaletlerinde idam cezalarının infazında kullanmak üzere ilaçların stoklandığı bilinirken, yalnızca Florida’da koronavirüse yakalanan en az 100 hastanın entübasyon işleminde kullanılacağı tahmin edilen 20 bin miligram rokuronyum bromür stoku bulunuyor.
Şubat ayı sonunda ilk koronavirüs vakasını açıklayan ABD’de vaka sayısı 561 bin 159’a, can kaybı ise 22 bin 133’e ulaştı. 41 bin 831 kişi ise sağlığına kavuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89