• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Amerika'da katil arı dehşeti

Amerika'da katil arı dehşeti
Korona virüs nedeniyle 70 bin kişinin öldüğü ve tarihinin en büyük felaketiyle boğuşan Amerika'da şimdi de katil arı dehşeti yaşanıyor.

Amerika'da katil arı dehşeti

Bir çok eyalette görülen ve ‘Vespa mandarinia’ adı verilen Asya kökenli dev eşek arıları Amerika'da paniğe neden oldu. Eyalet genelinde bir çok bal arısının katil arılar tarafından kafaları koparılarak öldürüldüğü bildiriliyor. 

forensics2-e1523933276940.jpg

 

Dünyanın en büyük arısı

 

Washington Devlet Üniversitesi (WSU) araştırmacıları, 5 santimetreye ulaşan boylarıyla dünyanın en büyük arısı olarak bilinen bu türün, bir insanı birkaç kez sokması halinde ölüme yol açabildiğini kaydetti. Bu tür, bu nedenle ‘katil arılar’ olarak adlandırılıyor.

WSU’da böcekbilim uzmanı olan Susan Cobey, “Büyük sarı-turuncu yüzleriyle bir canavar karikatüründen fırlamış gibiler” yorumunu yaptı. 

 

İnsan öldürebiliyor

 

Arıların ABD’ye nasıl geldiği ise bilinmiyor. WSU’dan Seth Truscott, kargoyla ulaşmış olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Truscott, “Eşek arıları en çok yaz sonu ve sonbahar başlarında, kraliçeleri için protein kaynağı aradıkları zaman saldırgandır. Bal peteklerine saldırırlar, yetişkin arıları öldürürler. İğneleri büyük ve acı vericidir, etkili bir nörotoksin içerir. Bir insanı birkaç kez sokarlarsa öldürürler, o insan alerjik olmasa bile” dedi.

‘Katil arıların’ hem insanlara hem de sayıları giderek azalan arı kolonilerine zarar vermesinden endişe ediliyor. Yetkililer bu nedenle halka eşek arısını görmeleri halinde kendilerine haber vermesi çağrısında bulundu.

Bu arılar normalde Doğu Asya'nın ılıman ve tropik ikliminde yaşıyor ve her yıl ortalama 50 insanın ölümüne yol açtığı belirtiliyor.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89