• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Almanya'yı şiddetli yağış ve sel vurdu: Ölü sayısı 40'ı aştı

Almanya'yı şiddetli yağış ve sel vurdu: Ölü sayısı 40'ı aştı
Almanya'nın batısında etkili olan şiddetli yağış ve selde ölü sayısı 40'ı aştı. En az 70 kişiden haber alınamadığı duyuruldu.

Almanya'nın batı kesimlerinde etkili olan şiddetli yağış ve selde ölenlerin sayısı 42'ye yükseldi. Yetkililer, en az 70 kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Çarşamba günündeki itibaren ülkenin batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya ile Rheinland Pfalz eyaletlerini etkisi altına alan şiddetli yağış sonucunda pek çok yerleşimde su baskınları yaşandı, nehirler taştı, evler yıkıldı. ABD'ye resmi ziyarette bulunan Başbakan Angela Merkel, sözcüsü aracılığıyla ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Ahr Nehri'nin taşması sonucu Rheinland Pfalz eyaletine bağlı Ahrweiler bölgesinde 18 kişinin öldüğü, en az altı evin sular altında kaldığı bildirildi. Bölgedeki çalışmalara katılan kurtarma ve polis ekiplerine takviye olarak yüzlerce asker de Ahrweiler'a gönderildi. Orduya ait araçlar toprak kayması sonucu kapanan yolları açmaya çalışıyor, helikopterler evlerinin çatılarında mahsur kalanları tahliye ediyor. 

Sabaha karşı saat 02.00'de yapılan uyarıyla evini terk ettiğini söyleyen 63 yaşındaki bir Ahweiler sakini, "Böyle bir felaket görmedim, nehrin bu kadar kısa sürede taştığına hiç tanık olmadım" dedi. Rheinland Pfalz Başbakanı Malu Dreyer, "Bu bir felaket, acil durum ekiplerimiz canları pahasına kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Selden en fazla etkilenenlerin başında gelen Schuld bölgesinde 25 evin tamamen çökmek üzere olduğu bildirildi. Leverkusen'de sel riskiyle karşı karşıya olan bir hastaneden 400 kişi tahliye edildi. Şiddetli yağışlar Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya'da da toplu taşımayı aksattı, bölgede birçok tren seferi iptal oldu. 

DW Türkçe

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89