• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Almanya'nın Alevilik ayrı bir din çıkışına dedelerden itiraz

Almanya'nın Alevilik ayrı bir din çıkışına dedelerden itiraz
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu'nun Aleviliği 'ayrı din statüsünde' tanımladı. Alevi topluluğu bu karşı açıklama yaptı.

Referans Medya

Ali'siz Alevilik olarak nitelendirilen proje ile ilgili 200’den fazla Alevi dedesini aynı çatı altında bulunduran Ocakzadeler Meclisi ile Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı Serçeşme Vakfı bir bildiri yayınladı. 

Ortak platform adına sözcü Ali Timurtaş Özmen'in imzasını taşıyan açıklamada Alevi toplumu Ali’siz Aleviliği tanımayacağı vurgulandı.

Aleviliğin içini boşaltmak istiyorlar

 Almanya’nın en büyük eyaleti olan Nordrhein Wesfallen Eyalet Parlamentosu’nda alınan karara ilişkin yayınlanan bildiride Aleviliğin içinin boşaltılma tehlikesine dikkat çekildi. Aleviliğin yeni bir din olarak inşa edilmek istendiği vurgulanan açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

“Aleviler sadece Türkiye’de ve Türkiye’ye komşu bölgelerde değil, işçi göçleriyle birlikte dünyanın dört tarafına yayılmış bir inanç topluluğudur. Alevilerin başta ülkemizde olmak üzere vatandaşı oldukları devletlerle barışık yaşaması, temel haklarını elde etmesi ve inançsal dayanışmaları ile birliklerini sürdürmesi her bakımdan sevindiricidir. Aleviliği özünden koparmadan, İslam’ın Özü ve batıni yorumu olarak yaşamak hepimizin ortak iradesi, ortak hedefi ve sevinci olmalıdır”

Endişe duyuyoruz

“Almanya’nın en büyük eyaleti olan Nordrhein Wesfallen Eyalet Parlamentosu’nda 10 Aralık 2020 tarihinde alınan bir kararla, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) “Kamu Tüzel Kişiliği” statüsü verilmiştir.

AABF ve onun çatı kuruluşu olan AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu) bir süredir Alevi yoluna aykırı işlere girişmişlerdir. AABF ve AABK, ‘Ali’siz Alevilik’ olarak bilinen ‘Hariciliğe’ evrilen bir sürecin de aktörü durumuna gelmiştir. Aleviliği İslam dışında ayrı bir din olarak yapılandırmak isteyen bu girişim, işi yüzlerce yıldır uygulanan Alevi erkânlarını özünden kopararak değiştirmeye kadar vardırmıştır. AABF ve AABK, Hacı Bektaş Veli Vakfı başkanı Veliyettin H. Ulusoy başkanlığında hazırlanan Alevi Bektaşi süreklerine aykırı bu zorlama erkânları, ABF ( Alevi Bektaşi Federasyonu) de desteklemiştir. 

AABF ve AABK, etnik ayrılıkçılığı temel alan ve teröre de yakın kimi kuruluşlarla ortak siyasi hedeflere kilitlenmiş ve ortak eylemlere girişmiş görüntüsü vermektedir. Ayrıca AABK, temsilcilerinin söz ve eylemleriyle ‘sözde Ermeni soykırımı’ iddialarını desteklemiş, ‘soykırım yalancıları’ arasına da katılmıştır.”

İçinizi temizleyin

“Avrupa’da yaşayan canlarımız başta olmak üzere tüm Alevileri, kurumlarımızdan Ali’sizleri ve terörizme pirim veren yöneticileri uzaklaştırmaya, bunu yapamazlarsa Hz. Ali ve Ehlibeyt düşmanı Harici (Ali’siz Alevilik) oluşumlardan ayrılmaya, teröre yakın duran eylemlerden uzak durmaya ve Allah-Muhammed-Ali diyen Alevilik yolunun gerçek yolcusu kurumlara katılmaya davet ediyoruz. Aşk ile…”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89