• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Almanya'dan gelip PKK'ya katıldı, defalarca tecavüz edildi, Şam'da tedavi gördü

Almanya'dan gelip PKK'ya katıldı, defalarca tecavüz edildi, Şam'da tedavi gördü
Irak'ta tedavi gördüğü hastaneden kaçarak önce Peşmerge'ye daha sonra Türk ügvenlik güçlerine teslim olan kadın militan örgüt içerisinde yaşadıklarını anlattı.

Referans Medya

Almanya'dan gelerek Türkiye üzerinden 2013 yılında PKK'ya katılan B.T isimli kadın terörist, PKK militanlarının kendisine bir çok kez tecavüz ettiğini anlattı. 
Habur hudut kapısından teslim olan kadın militan, Türkiye, Irak ve Şam üçgeninde neler yaşadığını şu sözlerle sıraladı:

Sorumlu terörist tecavüz etti

''Mayıs 2013'te Gare Alanı/Biye bölgesinde 20 erkek, 7 kadın örgüt eğitimi alıyorduk. 45. Günde derede banyo yapacağım sırada bizden sorumlu 'Yusuf Zerdeş' kod adlı örgüt mensubu Aslan Kalkan, tek başına dere yatağına gelerek tecavüz etmek için bana saldırdı.

Bağırışlarıma korkudan hiç kimse gelmedi. Zerdeş bana tecavüz etti. Beni bıraktığında ona ait silahı alarak onu ayağından vurdum. Bu olayı örgütün üst yönetimine bildirdiğimde yanımda tanık olmasına rağmen kimse inanmadı.

Hatta bu olayı kimseye söylemememi, söylersem beni öldüreceklerini söylediler. Bu olayın ben istediğim için olduğu yalanını bana dayatmaya çalıştılar.

ABD'nin gönderdiği silahları konumlandırdım

Ağustos 2017'de 8 ay boyunca eğitimler aldım. Nöbet tuttum. ABD'nin gönderdiği silahları konumlandırdım ve mevzi yapım işlerine katıldım.

Mevzide tek olduğumu anlayınca bana tecavüz etti

Mervan Taburunda mevzide beklerken 'Baver Dersim' kod adlı kırmızı bültenle aranan Süleyman Şahin, birlikte geldiği korumalarını gönderdikten sonra tek olduğumu anlayınca tecavüz etmek üzere bana saldırdı.

Karşı koydum ancak bana vurması üzerine baygınlık geçirdim. Kendime geldiğimde KDP'ye ait hastanede olduğumu, örgüt mensubunun bana tecavüz ettiğini ve aşırı derecede kanamam olduğunu gördüm. Doktorlar yapabilecekleri bir şeyleri olmadığını Kerkük'teki başka bir hastaneye gittim.

Tedavi sonrası döndüm ama kanamalarım devam ediyordu ve korkumdan önce kimseye tecavüze uğradığımı söyleyemedim. Bir türlü iyileşemedim. Hastalığımı söylediğimde kimse bana inanmadı.

Suriye'ye gönderildim

Yoğun kanamalarımın devam etmesi ve sık sık baygınlık geçirmemden dolayı Suriye Derik'e tedaviye gönderildim. Temmuz 2018'de hastalığımın çok ciddi olduğu, tedavime daha iyi bir hastanede devam edilmesi gerektiği aksi takdirde öleceğimi söylediler. Rejim güçlerine ait Şam'daki hastaneye kargo tipi uçakla gönderildim.

15 ay hasta bakım evinde kaldım. Ocak 2020'de örgüte ait hastanede kaçış planı yapmaya başladım. Şengal'deki hastanede tedavim sürerken burada güvenliğin zayıf olduğunu gördüm.

Zaho'da saklandım

Tanımadığım bir köylünün evine giderek telefonunu istedim ve Almanya'daki annemi arayarak kaçtığımı, kurtulmak istediğimi söyledim. 10 ay boyunca annemin gönderdiği parayla Zaho'da saklandım.

Türk güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu Türkiye'ye teslim olmaya karar vererek KDP güçlerine tekrardan teslim oldum. 23 Aralık 2020'de Türk güvenlik güçlerine Habur kapısında teslim edildim..."

Şikayetçiyim

PKK'dan kaçan B.T, kendisi gibi kaçmak isteyen ancak ölüm korkusu nedeniyle bunu yapamayan bir çok militan olduğunu söyledi. Örgütte son dönem fırsat bulup kaçan çok sayıda militan olduğunu vurgulayan B.T, kendisine tecavüz eden 2 PKK yöneticisinden de şikayetçi olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89