• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Alman teknik direktör Türkçe, Türk futbolcu Emre Can Almanca konuştu

Alman teknik direktör Türkçe, Türk futbolcu Emre Can Almanca konuştu
Almanya ve Türkiye arasında oynanan hazırlık maçı 3-3 bitti. Maç sonu TRT yayınına katılan Türk kökenli Alman Milli Takımı futbolcusunun Türkçe sorulara verdiği Almanca cevap tepki topladı.

Referans Medya

 Almanya ve Türkiye milli takımlarının Köln'de yaptığı maçta oynayan Türk futbolcu Emre Can, TRT canlı yayınında  kendisine sorulan Türkçe sorulara Almanca cevaplar verdi. Maç sonu röportajlarında TRT yayınına katılan Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw sorulan sorulara bildiği Türkçe kelimelerle karşılık verirken Afyon asıllı Emre Can'ın Almanca konuşması gündem oldu. Gurbetçi futbolcunun iyi derecede Türkçe konuşabildiği biliniyor.

Evde Türkçe konuşuyoruz demişti

Almanya'ya giden bir gurbetçi ailenin 1994 doğumlu çocuğu olan Emre Can daha önce yaptığı bir röportajda ben bir Türk'üm ve evde her daim Türkçe konuşuyoruz'' demişti. Emre Can, Alman Milli takımını seçme nedenini ise, "15 yaşımdan beri Almanya’nın milli takımlarında oynadım. Hedefim Almanya A Milli Takımı idi. Ama bir Alman olduğum kadar Türk’üm. Evde hep Türkçe konuşuyoruz" diyerek yanıtlamıştı. Emre Can, ''Her yıl mutlaka Türkiye'ye gittiğini ve Anadolu'nun harika bir yer'' demişti.

''Erdoğan'la görüşmeyi reddetti'' iddiası

Almanya formasını giyen Emre Can, 67.dakikada Efe Can'ın attığı gol sonrası hakeme itiraz eden tek futbolcu olarak dikkat çekti. Maçın hakemi itirazını sürdüren Emre Can'a ısrarı sebebiyle sarı kart gösterdi. Alman Bild Gazetesi Emre Can'ın geçtiğimiz yıllarda Mesut Özil, İlkay Gündoğan, Cenk tosun gibi Türk kökenli futbolcularla Londra'da görüşen Erdoğan'ın davetini reddettiği iddiasında bulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89