• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Alman Gazete uyardı: FETÖ yapılanması İlluminati'den daha tehlikeli

Alman Gazete uyardı: FETÖ yapılanması İlluminati'den daha tehlikeli
Alman, Süddeutsche Zeitung FETÖ için ''ülkede kök salmayı başardılar'' dedi.

Referans Medya

FETÖ haberinde örgütle ilgili görüş beyan eden Alman avukat Christian Rumpf, FETÖ için ''İlluminati tarikatından daha tehlikeli'' yorumu yaptı.

Türk hukuku uzmanı olan Alman avukat Christian Rumpf, FETÖ'nün gizli bir ittifak olduğunu belirterek, "Gülen'in destekçileri, toplumun her alanında güçlü bir uyum ve sadık bağları olan bir topluluk yapısına ulaştı. Efsanevi İlluminati'den daha büyük bir güce sahip neredeyse'' ifadelerini kullandı.

Devlet destekliyor

Gazete haberinde Bavyera eyaletinin, örgütün Frohsinn (Neşe) adlı eğitim derneğine yılda 975 bin euro destek aktardığı bilgisi paylaşılıyor.

Bavyera'nın merkez üs olarak görüldüğü vurgusu yapılan haberde şu detaylar paylaşılıyor:

"Hareketin bir özelliği de şeffaf olmaması. Bu ağ, çoğu zaman fark edilmeden 30 yıldır Augsburg'da da faaliyet gösteriyor. Frohsinn Dernegi 2009'da Münih, Ingolstadt, Neu-Ulm ve Ravensburg'dan kardeş dernekler ile yatılı özel kız ortaokulu ve lisesini kurdu. Bavyera Kültür Bakanlığının verilerine göre, şu anda 164 kız öğrenci eğitim görüyor ve Bavyera Eyaleti buraya yılda 975 bin avro katkıda bulunuyor. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Türk kökenli. Okul Liechtenstein, Avusturya ve İsviçre'den öğrenci alıyor."

FETÖ yöneticisi ''İslam'ın bizim için önemli bir rolü yok'' dedi

FETÖ yöneticilerinin Alman görevlilere 2016 yılında şeffaflık sözü verdiği ve halen bu konuda herhangi bir farklılık olmadığına dikka tçekilen gazete haberinde  halen sahip olmadıklarının altı çizilen haberde, "Harekette bir 'kara kutu' var. İçine bakılmalı'' vurgusu yapılıyor.

Gazeteye konuşan Augsburg kentinin eski uyum yetkilisi Matthias Garte, ''Frohsinn adlı dernek üzerinde "gizem var. Bunun arkasında bir ağ olduğundan şüpheliydik. 2015'te görevden ayrılıncaya kadar sorumlular İslam'ın veya bir hareketin kendileri için önemli rol oynadığını inkar etti'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89