• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Alman fizikçi: Koronavirüsün laboratuvardan geldiğinde yüzde 99,9 eminim

Alman fizikçi: Koronavirüsün laboratuvardan geldiğinde yüzde 99,9 eminim
Biyolojik tehdit: Alman araştırmacıdan korkunç koronavirüs iddiası

Çin’in Wuhan kentinde tespit edilmesinin üzerine dünyaya yayıldıktan sonra ilk şoku atlatan insanlık, bu kabusa dönen salgının kaynağını aramaya başladı. Gözler, Wuhan’daki laboratuvara ve doğal olarak Çin’e çevrilmişken Alman bir araştırmacıdan tüm dünyayı sarsan bir makale geldi…

Bir Alman bilim insanının, koronavirüsün ortaya nasıl çıktığına ilişkin yayınladığı 100 sayfalık makale gündeme bomba gibi düştü.


Hamburg Üniversitesi’nden fizikçi Dr. Rolan Wiesendanger, pandeminin başladığı şehirde bulunan Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki bir sızıntıya işaret eden kanıtları ortaya koyan 100 sayfalık bir makale yayınladı.
Profesör, virüse konaklık yapacak hiçbir hayvan konağının bulunmadığı gerçeğinin, laboratuvarla ilgili güvenlik endişeleriyle birleşmesinin görüşünü doğruladığını söylüyor. Makalede, bu sızıntının ötesinde sarsıcı bir iddia göze çarpıyor.


Alman araştırmacı, virüsün, insan hücrelerini enfekte etmeye ve çoğalmaya iyi adapte olduğunu gösteren kanıtlara işaret ederek virüsün daha sonra insanlar tarafından, onu daha bulaşıcı ve potansiyel olarak daha ölümcül hale getirmek için tasarlanmış “işlev kazanımı” adı verilen araştırmaya uyarlandığını iddia ediyor.
Profesörün makalesi, Wuhan’da Kovid’in kökenini araştıran DSÖ bilim insanlarının virüsün laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söylemesinden 10 gün sonra yayınlandı.


Dr Wiesendanger, Alman medyasına, virüsün Wuhan laboratuvarından çıktığına ilişkin bir laboratuvar sızıntısının en olası açıklama olduğunu gösteren pek çok “koşullu kanıt” olduğu konusunda ısrar etti.
Alman ZDF gazetesine “Koronavirüsün laboratuvardan geldiğinde yüzde 99,9 eminim” diye konuşan Dr Wiesendanger’in ortaya koyduğu kanıtlar arasında, Çin‘in kapsamlı araştırmaların yapıldığı konusundaki iddialarına rağmen, virüs için henüz doğal bir konak bulunamamış olması geliyor.


Dr. Wiesendanger, Koronavirüsün Wuhan’a, araştırma için Wuhan kViroloji Enstitüsü’nde toplanan örnekler aracılığıyla gelmiş olmasının en mantıklı açıklama olduğunu savunuyor.
Alman araştırmacı, salgın başlamadan önce laboratuvarla ilgili ortaya çıkan güvenlik endişelerinin bir sızıntının mümkün olabileceğini gösterdiğini, ayrıca ilk vakalardan bazılarının enstitüde çalışan bilim insanları olduğunu iddia ettiğini söylüyor.


Dr Wiesendanger’in vardığı sonuçlar, bir laboratuar sızıntısının salgın için “en mantıklı” açıklama olduğunu savunan bazı ABD’li yetkililerle örtüşüyor.
/Bild-milliyet/

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89