• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Alladdin Çakıcı 22 yıl sonra serbest

Alladdin Çakıcı 22 yıl sonra serbest
Trabzonlu ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı'nın Meclis'te kabul edilen af kapsamında tahliye işlemlerinin sürdüğü açıklandı.

Haber: Referans Medya

Çakıcı kanadından gelen bilgiler serbest bırakılma ile ilgili hiçbir sorunun olmadığı ve işlemlerin devam ettiği yönünde. Öte yandan CHP ve HDP'den bazı isimlerin olayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağı yönünde bilgiler paylaşıldı. Referansmedya.com Alaattin Çakıcı'ya yakınlığı ile bilinen bazı isimlere ulaştı ve iddiaları sordu. Çakıcı'nın Trabzon'da bulunan yakınları bu durumun sorun teşkil etmediğini ve tahliye işlemlerinin devam ettiğini aktardı. 

AK Parti ve MHP grupları tarafından hazırlanan infaz düzenlemesinin 14 Nisan günü Meclisten geçerek yasalaştı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan salıvermeler kapsamında bir çok ilde cezaevi önlerinde tutuklu yakınlarının heyecanlı bekleyişi görüntülendi. Salıverilecek tutuklular arasında en fazla konuşulan isim ise Alaattin Çakıcı oldu. Twiter'de gündemin ilk sırasına oturan ve Çakıcı'nın tahliyesi ile ilgili binlerce eleştiri ve destek mesajı paylaşıldı. Eleştirel yorumların tamamına yakını CHP-HDP kanadından isimler tarafından yapılırken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise Çakıcı'ya destek verdi. 

Babasını teröre kurban verdi

Alaattin Çakıcı, 20 Ocak 1953 tarihinde Trabzon'un Fındıklı köyünde doğdu. Baba Ali Çakıcı daha sonra İstanbul’a göç etti ve Gültepe mahallesine yerleşti. . Fahrettin ve Gençağa isimlerinde iki erkek kardeşi olan Alaattin Çakıcı Ülkücü camia içerisinde yer aldı ve 1979 yılında yaralandı. Kahvehane işleten babası Ali Çakıcı’yı bir terör saldırısında hayatını kaybeden Alaattin Çakıcı 1980 darbesinde tutuklanarak hapse atıldı. 

Ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı'nın cezaevine düşmesine sebep olan ve dosyasında bulunan suçlar :


– Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

– Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği “Öcalan senden daha şerefli” sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.
Alaattin Çakıcı ismi 1996 yılında Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Budapeşte’de yumruklanması ile gündeme gelmişti. Çakıcı bu olayla ilgili bir çok komisyonda ifade verdi ve saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı. Yılmaz’ın yurmruklanması ile ilgili adı geçen diğer isimler ise Veysel Özerdem, Kürşat Yılmaz, Ziya Korkut, ve İsmail Koçkaya oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89