• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Alevilik ayrı bir din mi ?

Alevilik ayrı bir din mi ?
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun 23 Nisan’da dağıttığı Cumhuriyet ve Demokrasi isimli kitapta, Hıristiyanlık, Yahudilik ve İslam’la birlikte Alevilik’te müstakil din olarak nitelendirildi.

Alevilik ayrı bir din mi ?

Haber: Referans Medya

Ekrem İmamoğlu’nun 23 Nisan’da dağıttığı kitap tartışma konusu oldu. İmamoğlu’nun Aleviliği ayrı bir din olarak sunduğu kitabı Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönem bastırdığı ve Valilik tarafından dağıtımının durdurulduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından yasaklı kitabı yeniden dağıtma ısrarı ‘kanun tanımazlık’ olarak yorumlandı.

Haham, Papaz, İmam ve Alevi Dedesi’ni ayrı ayrı yer verildi

Cumhuriyet ve Demokrasi adı verilen kitapta, Yahudi Haham, Hıristiyan Papaz, Müslüman İmam ve Alevi Dedesi müstakil olarak yer aldı. Alevilik Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları ve fetvalarında İslam’ın bir yorumu olarak kabul ediliyor. İmamoğlu’nun dağıttığı kitapla başlayan tartışma kısa sürede gündemin ilk konuları arasında yer buldu. Sosyal medya ve yazılı, görsel bir çok medya mecrasında olaya tepki gösteren ve skandal olarak nitelendirenler ağırlık kazandı. Alevi olduğunu belirten bazı kişiler ise İmamoğlu’na destek verdi.

resized-dcecf-de32292cresized-1526615793e0138279271.jpg

Kitap küçüklere mesaj büyüklere

Çocuklar için hazırlanan kitapta dini tartışma yanında siyasi, sosyal alana yönelik bir çok mesaj unsuruna da yer verildiği görüldü. Ellerinde ‘Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma’ pankartı taşıyan gençlerle verilen mesaj ve ‘'Sandık şarttır ancak yeterli değildir. Seçimle gelmiş olmak, yöneticilere demokrasinin temel ilkelerini ihlal etme, rafa kaldırma hakkını vermez” gibi anlatımların çocukların dünyası ile olan ilgisi soru işaretlerine sebep oldu.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89