• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

ADD Başkanı'ndan M.Kemal tehdidi: Tahammülümüz kalmadı

ADD Başkanı'ndan M.Kemal tehdidi: Tahammülümüz kalmadı
M.Kemal'in yurt gezilerinde kullandığı ''Beyaz Vagon'un'' sergilendiği İzmir Alsancak Garı önünden kaldırılacağı iddiasınaAtatürkçü Düşünce Derneği Başkanı sert tepki gösterdi ve tehdit etti.

Referans Medya


M.Kemal'in 1925 - 1937 döneminde yurt gezilerinde kullandığı tren vagonunun İzmir Alsancak Gar'ı önünden kaldırılacağı yönünde yapılan haberler ADD'yi harekete geçirdi. ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık,  "Ne olur Atatürk'le uğraşmasınlar! Tahammülümüz kalmadı artık" dedi. Sonkaleizmir.com haber sitesine konuşan ADD Başkanı, "Alsancak'tan Atatürk'ün eserinin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Mescit için kaldırılıyor iddiası

Kemalist medyada, 13 yıldır Alsancak'ta sergilenen M.Kemal'in gezi vagonunun yakınında yer alan mescidin önünü açmak için taşınıyor yönündeki iddialar haberleştirildi.  ADD Başkanı bu söylenti üzerinden yaptığı eleştiri de, ''Son yıllarda Atatürk'e, onun eserlerine ve Atatürkçü düşünceye yönelik çok ciddi saldırılar var. Beyaz Vagon'un kaldırılma kararı akıllarda şüphe oluşturuyor. Çünkü bugüne kadar ki uygulamalar bize 'koruma' konusunda söylenilenlerin aksini düşündürtüyor. Örneğin Rize'de bakım yapacağız deyip Atatürk heykelini kaldırdılar, yerine maalesef çay bardağı koydular. Birçok yerde de benzer örnekler var" diye konuştu. Altınışık, vagonun etrafı cam çerçeveyle çevrilsin ve kesintisiz olarak İzmir Marşı, 10'ncu Yıl Marşı çalınsın. Şayet art niyetli değilseniz bu önerimizi yerine getirin'' dedi. 

Atatürk'le uğraşmayın 

ADD Başkanı Altınışık, "Sizin aracılığınızla bir çağrıda bulunuyorum; ne olur Atatürk'le uğraşmasınlar. Bizim tahammülümüz kalmadı artık. Ne diye uğraşıyorsunuz Atatürk ile.. Atatürk kendisine saraylar yapmamış. Kendi ailesine, sülalesine çalışmamış... Atatürk bu vatan ve millet için uğraşmış. Geride bağımsız bir vatan bırakmış. On binlerce camide, mescitte ezanlar okunuyor, özgürce ibadetler ediliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. O zaman niye uğraşıyorsunuz Atatürk ile'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89