• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

''Abdurrahman Dilipak: ''Ak Parti ve KADEM uzlaşmayı reddetti dava devam ediyor''

''Abdurrahman Dilipak: ''Ak Parti ve KADEM uzlaşmayı reddetti dava devam ediyor''
Abdurrahman Dilipak Recep Tayyip Erdoğan'ın müştekiler arasında yer aldığı davada ilk duruşmanın 10 Mayıs'ta yapılacağını yazdı.

Referans Medya

Dilipak, AK Parti Genel Başkanlığı ile birlikte AK Parti Kadın Kolları 81 İl Kadın Kolları Teşkilatı ve KADEM tarafından açılan davayı yazdı. Kendisinin "Savcılığın uzlaşma davetine biz olumlu cevap verdiğini belirten Akit Yazarı, karşı taraf bu uzlaşmayı kabul etmediğini ve 10 Mayıs 2021 tarihinde hakim karşısına çıkacağını belirtti.

Kullandığı ifadelerin çarptırıldığını vurgulayan Dilipak, Ak Parti, KADEM ve Parti Kadın Kolları'nın 9 avukatla davaya katılacağını aktardığı yazısında şunları söyledi:

Tarih çok önemli:

"Savcılığın uzlaşma davetine biz olumlu cevap vermiştik." diyen Dilipak, "Bu davete müşteki tarafların olumsuz cevap vermeleri üzerine, savcılık iddianamesini hazırladı ve Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi 25.12.2020 tarihinde 2020/622 sayı ile iddianameyi kabul etti ve ilk duruşma için 10.05.2021 tarihine gün verdi. Bu tarih çok önemli. Bu vesile ile İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden gündem olacak olması da önemli. Zaten dava konusu 'AKP’nin Papatyaları' yazısı bu konuyla ilgili bir yazı idi. Bu dava konusunda birileri, savunduklarını sandıkları şeye zarar veriyorlar. Hiçbir hukuk devletinde böyle bir yazı suç konusu olamaz." ifadelerini kullandı. 'Söyleyecek çok şeyim olacak'

O zaman söyleyeceğim çok şey olacak

Dava gününün İstanbul Sözleşmesi'nin tam da 10. yıldönümü gününe denk geldiğine dikkat çeken Dilipak, "Mayıs ayı ile ilgili ajandama baktım, çok önemli günler, tevafuklar var. Bu saatten sonra artık hiçbir şey sürpriz değil. 10 Mayıs önemli bir gün, Mayıs ayı zaten özel bir ay. Harika bir zaman, o zaman söyleyeceğim çok şey olacak. Usule ve esasa ilişkin söyleyeceklerim var. O gün Pazartesiye denk geliyor. Haftanın ilk günü. Bir gün sonrası İstanbul Sözleşmesi’nin imza günü 11 Mayıs 2011. Yani İstanbul Sözleşmesi'nin 10. Yılı. Ancak bu kadar denk gelir. O hafta boyunca zaten bir çok etkinlik olacak, eğer bir değişiklik olmazsa. 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü tam da 11 Mayıs'ın 10. yılında, Ramazan bayramına denk gelen bir zamanda aileyi konuşacağız. Daha bitmedi. 12 Mayıs Ramazan bayramının arefesi. Yani mahkeme Ramazan'ın son haftasına denk geliyor. 1 Mayıs’la başlıyor, 19 Mayıs, 27 Mayıs, 29 Mayıs."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89