• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Abdulhamit'e hakaret edilen kanala 5 günlük karartma cezası

Abdulhamit'e hakaret edilen kanala 5 günlük karartma cezası
Sahibi olduğu Tele 1 TV'de Sultan 2. Abdulhamit'e hakaret eden Merdan Yanardağ'ın kanalına verilen 5 günlük ekran karartma cezası 3 Temmuz gece yarısından itibaren uygulamaya konuldu.

Referans Medya

 

Merdan Yanardağ, 25 Haziran günü yayınlanan ''18 Dakika'' isimli proğramda Osmanlı Sultanı 2. Abdulhamit için, ''Emperyalizmin uşağı, aşağılık bir diktatör, despot ve zalim ifadelerini kullandı. Proğramın hemen ertesinde harekete geçen RTÜK yayınla ilgili inceleme başlattı. RTÜK'ün aldığı ekran karartma kararı kurumun itirazı üzerine mahkeme kararı ile durdurulmuştu. RTÜK bir üst mahkemeye gitti ve durdurma kararı iptal edildi. Ardından resmi kararın uygulama safhasına geçildi ve Tele 1 yayınlarına karartma getirildi. 

Söyledikleri çarpıtıldı !

TELE 1 açıklamasında karartma kararını basın özgürlüğünü engelleme olarak nitelendirdi ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Abdülhamid hakkında söyledikleri çarpıtılmıştır'' denildi. Cezayı ağır bulan kanal yönetimi, bu uygulamanın ulusal düzeyde yayın yapan kanallara mevcut yasa kapsamında RTÜK tarihinde verilen ilk ekran karartma cezası olduğunu belirtti. 

Bu seferde RTÜK Başkanı için ağır ifadeler kullandı

Kapatma cezasının kesinleşmesi sonrası kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Tele 1 TV'nin sahibi Merdan Yanardağ, ''Bu Abdülhamit sansürüdür, boyun eğmeyeceğiz'' dedi ve devamında şu ifadeleri kullandı:
“RTÜK Başkanı Ebunekir Şahin adlı şahıs, gece yarısı 03.00’de TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklıyor. Hayrola Sayın Şahin, darbe mi yapıyorsunuz, aceleniz nedir? Ülke TV için 10 gün beklediniz. Padişahlar eleştirilemez diye, bir yasa mı var? Siz mahkeme misiniz?” 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89