• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ABD'den Şam'a üst düzey ziyaret

ABD'den Şam'a üst düzey ziyaret
Beyaz Saray'dan bir yetkili ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için Suriye'ye gitti. Görüşmelerde sonuç alınamadığı, Suriye'nin ABD'den tüm askerlerini ülkeden çekmesini istediği bildirildi.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Suriye'de tutsak olduğu düşünülen en az iki ABD vatandaşının serbest bırakılması için Şam yönetimi ile görüşmek üzere bu yıl içinde Suriye'yi ziyaret etti. 

ABD hükümetinden adının açıklanmamasını isteyen bir yetkilinin verdiği bilgiye göre ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcılarından olan Beyaz Saray terörle mücadele birimi yöneticisi Kash Patel Şam'ı ziyaret etti.

Wall Street Journal'da yer alan haberi doğrulayan yetkili "Bu seyahat Başkan Donald Trump'ın yurt dışında gözaltına alınan ABD vatandaşlarını eve döndürmeyi öncelik haline getirdiğini gözler önüne seriyor." dedi.

Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

ABD hükümet yetkilileri ve görüşmeler hakkında bilgi sahibi diğer kişilere dayandırılan Wall Street Journal haberinde, Patel'in 10 yıldan uzun bir süredir Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmeye giden ilk üst düzey ABD'li yetkili olduğu ifade edildi.

Habere göre ABD'li yetkililer Suriye hükümeti ile görüşerek Suriye'de çalışırken 2012 yılında ortadan kaybolan gazeteci Austin Tice ve 2017 yılında Suriye hükümeti kontrol noktasında durdurulduktan sonra kendisinden haber alınamayan Suriye kökenli ABD vatandaşı Majd Kamalmaz'ın serbest bırakılmasını sağlamak istiyorlar.

Habere göre en az dört ABD vatandaşı daha Suriye hükümeti tarafından tutuluyor ancak bu kişilere ait pek az bilgi bulunuyor.

Haberde Trump'ın Esad'a mart ayında yazdığı mektupta Tice için "doğrudan diyalog" kurulmasını teklif ettiği ifade edildi.

Habere göre Lübnan'ın güvenlikten sorumlu en üst düzey yetkilisi Abbas İbrahim, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile Beyaz Saray'da bir araya gelerek Suriye'de tutsak ABD'lileri görüştü.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi yetkililere göre ABD'lilerin serbest bırakılması konusunda pek mesafe katedilemedi ve Suriye ısrarla ABD'den tüm askerlerini ülkeden çekmesini istedi.     

Kaynak: Reuters

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89