• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

ABD ve Rusya Suriye'nin doğusuna güç yığıyor

ABD ve Rusya Suriye'nin doğusuna güç yığıyor
ABD ve Rusya Suriye'nin doğusunda yaşanan karşılıklı çekişme ve gerginliklerden sonra bölgeye dönük silah, cephane ve asker sevkiyatını artırdı.

Referans Medya

Her iki ülke ordusu Eylül ayı içerisinde bölgeye yönelik askeri sevkiyatını olağanüstü artırdı. ABD askeri sevkiyatında radar sistemlerinin de yer alması dikkat çekti. ABD, silah, techizat, zırhlı ve cephane nakli ile birlikte 100 askeri de bölgeye konuşlandırdı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, ''Bölgeye radar sistemleri ve zırhlı muharebe araçları sevk ettiğini açıkladı. ABD’nin, Suriye'deki herhangi bir ülke ile çatışma peşinde olmadığını vurgulayan Albay Urban, fakat gerekirse koalisyon kuvvetlerini savunacaklarını ve destekleyeceklerini belirtti.

Onlarca Rus destek konvoyu bölgede

PKK'ya yakın haber ajansları Rusya'nın da bölgedeki askeri varlığını güçlendirdiğini ve bu kapsamda Kamışlı Havalimanı'na sürekli Rus kargo uçaklarının takviye amaçlı uçuş gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı. Rusya öte yandan Aynel Arab, Ayn İsa, Kamışlı hattında varolan üslerini yenileriyle destekleyerek bölgedeki etkinliğini artıyor. BasNews Haber Ajansı son bir kaç günlük zaman diliminde Kamışlı Havaalanına onlarca araçlık cephane, silah ve lojistik malzeme indirildiğini kaydetti. 

Savaş uçaklarının devriye yoğunluğu artırıldı

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Bill Urban, Kuveyt'ten gönderilen askeri araçların yanı sıra, kısa süre içinde bölgeye bir radar yerleştirileceğini ve ABD ordusunun devriyelerine savaş uçaklarının eşlik etme sıklığını artıracaklarını söyledi. Bir başka ABD'li yetkili ise ABD'nin attığı son adımların PKK kontrolünde bulunan bölgelere Rus askerlerini sokmama hamlesi olduğunu vurguladı. ABD makamları sevk edilen araç ve radar sisteminin ABD askerleri tarafından kullanılacağı'' bilgisini paylaştı. Ortadoğu uzmanları Suriye'de ABD-Rus savaşının kaçınılmaz olduğu görüşünde. Bu savaşın ise kanlı ve bölgeyi derinden etkileyecek izler bırakacağı yorumu yapılmakta. 

 

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89