• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

ABD Esed'in yargılanması için her tür desteği vermeye hazır

ABD Esed'in yargılanması için her tür desteği vermeye hazır
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin Beşşar Esed'in işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanması için siyasi, ekonomik, diplomatik her tür desteği vereceğini belirtti.

Referans Medya / Fuat Durmuş 

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Esad rejimi tarafından Suriye halkına karşı yürütülen savaş Suriyelilerin acı çekmesinin ve 11 milyondan fazla insanın sürekli insani yardıma muhtaç olmasının başlıca nedeni olduğunu söyledi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen “Suriye ve bölgenin geleceğini destekleme” konferansında konuşan Jeffrey, ülkesinin rejimi işlediği suçlardan dolayı sorumlu tutmayı sağlamak ve gelecekte yargılanması için kanıt toplamak / sunmak için siyasi, diplomatik ve mali destek sağlamayı  taahhüt ettiğini söyledi. ABD Temsilcisi, uluslararası topluma Suriye'de siyasi bir çözüme varılıncaya kadar Esad rejimine karşı diplomatik veya ekonomik açıdan sağla  durun çağrısı yaptı.

 

Şam koşulları yerine getirmek zorunda


Jeffrey, Esad rejimine “Sezar” kanunu uyarınca uygulanan yaptırımların askıya alınması için rejimin belirli koşulları yerine getirmesi gerekiyor. Bu koşullar: Suriye hava sahasını sivilleri vurmak için kullanmamak, siyasi tutukluların serbest bırakılması, İnsani yardımların Suriye’nin her bölgesine ulaşmasına izin vermek, yerinden olmuş kişilerin güvenli ve gönüllü olarak geri gönderilmelerini sağlamak, savaş suçu işleyenleri yargılamak' şeklinde özetledi. 
James Jeffrey ayrıca Suriye'ye sınır ötesi yardım sağlama mekanizmasını 12 ay uzatılmasını ve Suriye'nin kuzey doğusuna yardım sağlama amaçlı Yarubiye sınır kapısının yeniden açılması çağrısında bulundu. Amerikan temsilci, Rejim ve müttefiklerinin yardıma muhtaç Suriyelilere yardım ulaşmasını engellemesi durumunda "istikrarsızlaştırıcı" bir insani krizin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

ABD 696 milyon dolarlık yardımda bulunacak


ABD, Suriyeliler için 696 milyon dolarlık insani yardım açıkladı. Suriye içinde yerinden edilmiş kişiler için yaklaşık (272) milyon Dolar. Çevre ilkelerde bulunan  Suriyeli mülteciler için (423) milyon.
Söz konusu konferansta AB ülkeleri 2020 - 2021 döneminde 2.3 milyar avro, Katar ise 100 milyon dolar bağışlamayı taahhüt etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89