• BIST 10128.06
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

90 bin tutuklunun tahliyesi başladı

90 bin tutuklunun tahliyesi başladı
Terör, kadın ve çocuğa cinsel istismar, kadına şiddet, adam öldürme ve uyuşturucu suçlarının kapsam dışı tutulduğu yeni düzenleme ile cezaevlerinden salıverme işlemleri başladı.

 

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni infaz yasası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete onayının ardından cezaevlerinde bulunan hükümlülerin tahliye işlemleri başladı. Tahliye işlemlerinde 65 ve üzeri yaşlara öncelik veriliyor. MHP ve Ak Parti ittifakının ortak çalışması olan yasa kapsamında yaklaşık 90 bin kişi salıverilecek.

Otobüslerle taşınıyorlar

Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden tahliye edilenler ise otobüslerle dışarı çıkarıldılar. Cezaevi çevresinde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. İETT Otobüsleri, cezaevi minibüsleri ve HAVATAŞ'a ait araçlarla tahliye edilenlerin sosyal mesafe kuralına uyarak maske taktıkları görüldü.

Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumuna çıkan bütün cadde ve sokaklar polisler tarafından kapatıldı. Barikatlarla kapatılan yola hiçbir araç ve hükümlü yakını bırakılmadı. Hükümlülerden Adıyamanlı olanlar otobüslerle Sümer Meydanı, Valilik önü veya Demokrasi Parkı’nda indirilerek burada aileleri tarafından özel araçlarla alınarak evlerine doğru ayrıldı. Adıyamanlı olmayan hükümlülerin ise yine aynı şekilde otobüslerle memleketlerine bırakılacağı öğrenildi.

Erdoğan ve Bahçeli'ye teşekkür

Hükümlüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye minnettar olduklarını dile getirerek, özgür olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

AKP’nin, MHP’nin önerileri doğrultusunda hazırladığı İnfaz Paketi, altı gün süren görüşmeler sonunda, 330 milletvekilinin katıldığı oylamada, 51 ret oyuna karşılık, 279 kabul oyuyla Genel Kurul'da kabul edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89