• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

29 yaşında hem Şeyh hem de parti başkanı oldu

29 yaşında hem Şeyh hem de parti başkanı oldu
Kadiri Tarikatı Şeyhliği ve Parti Başkanlığı görevini yürüten Haydar Baş, Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Bu ölümün ardından Şeyhlik postu ve Parti Başkanlığı görevi oğul Hüseyin Baş'a verildi.

29 yaşında hem Şeyh hem de Parti Başkanı oldu

Haber: Referans Medya

Kemalist söylem ve İran - Şia yanlısı çıkışlarıyla bilinen Haydar Baş yakalandığı koronavirüs hastalığından kurtulamayarak hayatını kaybetti. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanlığı ve Kadiri Şeyhliği görevlerini birlikte yürüten Haydar Baş'ın yerine parti'nin ve tarikatın başına 29 yaşında ki oğlu Hüseyin Baş getirildi. Refransmedya. com'a bilgi veren bazı isimler Hüseyin Baş'a parti başkanlığı yanında şeyhlik postununda teslim edildiği bilgisini verdi. 

Hukuk Fakültesi okudu

Hüseyin Baş 1991 doğumlu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Referansmedya.com'un konuştuğu cemaate yakın isim, Hüseyin Baş'ın çocukluğundan itibaren zikir halkalarında yer aldığını ve uzun zamandır babasının yerine tarikat liderliği ve parti başkanlığı görevleri için veliaht olarak hazırlandığını anlattı. 

Düğününe Kılıçdaroğlu Katıldı

Partisinin İzmir İl Başkanı Adem Birinci'nin kızı Betül ile oğlu Hüseyin Baş'ı evlendiren Haydar Baş, 2014 yılında 4 bin davetlinin katıldığı gösterişli bir düğün töreni düzenlemişti. Törenin en dikkat çeken konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken CHP İstanbul İl Örgütü ve dönemin CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'de Haydar Baş'ın oğlunun düğününde hazır bulunan isimler arasında yer aldı. 

Kongre yasaklar kalktıktan sonra

BTP Parti Sözcüsü Lütfullah Önder, parti kongresini salgın sona erdikten sonra yapacaklarını söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Lütfullah Önder, Haydar Baş'ın vefatının ardından oğlu Hüseyin Baş'ın genel başkanlık görevine seçildiğini açıkladı.

Önder yaptığı yazılı açıklamada, Baş'ın vefatının ardından partinin yeni genel başkanını belirlemek amacıyla  Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) dün telekonferans yöntemiyle toplandığını söyledi. Önder, tüzük gereği büyük kongre yapılıncaya kadar görev yapmak üzere, genel başkanı belirleme görevinin partinin en yetkili organı olan ve 130 kişiden oluşan MYK'ya sunulduğunu belirtti. BTP Sözcüsü,  "Yapılan görüşmeler, istişareler ve neticede yapılan oylama sonucunda toplantıya katılanların oy birliğiyle Prof. Dr. Haydar Baş'ın oğlu, MYK üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Baş'ı genel başkan olarak belirledik' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89