• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

14 yaşındaki engelli çocuğu terörist diye katlettiler

14 yaşındaki engelli çocuğu terörist diye katlettiler
Keşmir'in Handwara - Wangam Qaziabad bölgesinde devriye gezen Hindu polisler, 14 yaşında ve engelli çocuk Hazim Şafi Bhat'i terörist diye vurarak öldürdü.

14 yaşındaki engelli çocuğu terörist diye katlettiler

Haber: Referans Medya 

Hindistan yönetiminin baskılarını artırdığı Keşmir'de Hindu polisler 14 yaşındaki engelli çocuğu terörist olarak nitelendirip yakın mesafeden vurarak öldürdü. Thekashmirmonitor haber sitesi, cinayet sonrası çocuğun naaşının da polisler tarafından götürüldüğünü ve bu durumun büyük tepkiye neden olduğunu yazdı. 

Keşmir'in Wangam Gaziabad bölgesinde yaşanan olay, bölge de direnişçiler ve Hindu işgal güçleri arasında yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından gerçekleşti. Keşmir'de Hindistan yönetiminin Müslümanlar üzerinde artan baskıları nedeniyle varolan mukavemet gruplarına yenileri ekleniyor. Hazim Şafi Bhat'in öldürülmesinden kısa süre önce  bölgede benzer bir baskın ve tutuklama eylemine karşı direnen bir grup Müslüman ve polis arasında çatışma yaşandığı bildirildi.  

 

Hint Polisi Rastgele ateş açtı

Keşmir Medya Ağı, Gaziabad bölgesinde yaşanan olaya dair yaptığı bilgilendirmede, 'Müslüman direnişçiler ve Hindu polislerin kısa süren çatışmasının ardından bölgeye gelen takviye birlikler çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Çevrede birçok ev silahla tarandı. Bazı sivillerin yaralandığı olayda 14 yaşındaki engelli çocuk Hazim Şafi Bhat'tı şehid edildi' ifadelerini kullandı. 

Keşmirli şehit Hazım'ın amcası Hacı Gulam Muhammed Bhat ise yeğeninin arkadaşları ile birlikte havyanları otlatmaya götürdüğünü, Hint polisinin onu öldürüp resmi kayda da terörist olarak geçirdiklerini' anlattı. Hazım'ın yürüme ve konuşma zorluğu olduğunu söyleyen Muhammed Bhat, rastgele ateş esnasında herkesin bölgeden kaçarak canını kurtartığını ancak Hazım'ın engelli olması nedeniyle oradan ayrılamadığı için kurşunlara hedef olduğunu' belirtti. 

5928d6cc-1088-453f-b0b0-95507507b8bd-001.jpg

Terör mezarlığına gömmek istediler

Polis baskını ve sonrasında kasıtlı olarak öldürülen engelli çocuğun naaşını bölgeden götüren emniyet birimleri engelli Hazım'ı terör mezarlığına defnetmek istedi. Büyük tepki gören bu girişimden geri adım atan Hindu yönetim, Hazım şafi Bath'ın cenazesini aileye teslim etmek zorunda kaldı. Hazım'ın defin törenine binlerce Keşmirli katıldı ve estirilen Hindu terör lanetlendi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89