• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

100 yıl önce Enver Paşa 100 yıl sonra Erdoğan

100 yıl önce Enver Paşa 100 yıl sonra Erdoğan
İtalyanlara karşı 100 yıl önce verilen direnişin sembol isimlerinden Ramazan el Suveyihli'nin torunu Beşir Süveyihli, ''Türkler 100 yıl öncesi gibi bugünde işgal edilen topraklarımızı muhafaza için Libya'da. O gün Enver Paşa, bugün Erdoğan'' diye yazdı.

100 yıl önce Enver Paşa 100 yıl sonra Erdoğan

Haber: Referans Medya / Ala Hacıoğlu
‏Libya ile derin tarihi bağlara sahip Türkiye 100 yıl sonra aynı topraklara yönelen işgale engel amaçlı yoğun faaliyet yürütüyor. İtalyan işgaline karşı100 yıl önce verilen direnişin sembol isimlerinden Ramazan el Suveyihli’nin torunu Beşir el Suveyihli, Erdoğan ve UMH Başkanı Fayez el Serrac görüşmesi sonrası, ‘Türkler 100 yıl önce İtalyan işgaline karşı bizimleydi. Aradan 100 yıl geçti ve şimdi Türk kardeşlerimiz yeni bir işgale karşı yine yanımızda’ notu ve her iki dönemden foto eşliğinde paylaşımda bulundu. 
Türkler hep yanımızda oldu

İtalyan işgalinin başladığı 1900’lerin başında direnişin önemli isimlerinden Ramazan el Süveyihli’nin torunu olan Beşir El Suveyihli, Türkiye'nin Libya'ya desteğinin yeni olmadığını belirtti ve şu tarihi bilgileri paylaştı. 
‘Dedem Misrata kentinde İtalyanlara karşı savaşan bir mücahitti. Osmanlı Komutanı ve dönemin Savunma Bakanı (Harbiye Nazırı) Enver Paşa, Misrata Askeri Koleji ve Mücahid Ordusu'nun kurulmasına ve eğitilmesine yardımcı oldu. Dedem o günlerde, Enver Paşa ve bir dizi Türk subayına bölgenin bir haritasını gösteriyor.’
Babası Yargıtay Başkanı
Osmanlı ve Erdoğan dönemlerine dair Libya paylaşımı yapan Beşir el Süvayihli, siyaset bilimci ünvanı taşıyor. Beşir el Süveyihli’nin dedesi Ramazan El Süveyihli, işgal sürecinde merkezi hükümetin dağılması sonrası Misrata merkezli kurduğu yönetimle de tanınıyor. Beşir Süvayihli’nin babası Abdurrahman el Suveyihli ise önceki dönem Libya Danıştay Başkanlığı görevini yürüten isim. Süveyihli ailesinin ilk dönemden itibaren Serrac hükümeti ve Libya Ordusu’na verdiği desteğin devam ettiği belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89