Referans Medya

Marwel oyununa Müslüman karakter eklendi

Çizgi roman ve sinema serüveninin ardından video oyununa dönüştürülen Marwel Avangers'ın süper kahramanları arasına Müslüman karakter Kamala Khan'ında katılacağı açıklandı.

03 Temmuz 2020 Cuma 09:02

Marwel oyununa Müslüman karakter eklendi

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Marvel serisinin yeni döneminde Müslüman bir karaktere yer verilecek. Marvel'in Avengerları yakın dönemde bilgisayar oyununda bir araya geliyor. Video oyununda eski kahramanlar Iron Man, Hulk, Kaptan Amerika'nın yanı sıra Müslüman kadın karekter Kamala Khan'ında yer alacağı duyuruldu. 

Karakterin ortaya çıkış tarihi 2014

Kamala Khan karakteri 2014 yılında Müslüman bir Amerikalı olan Sana Amanat  tarafından ortaya çıkarıldı. Şekil değiştirme özelliğine sahip Khan Pakistan kökenli bir karakter niteliği taşıyor. Oyunun yayıncısı Square Enix, Marvel Avengers'a 'Kamala Khan'ın' katılacağını, başlıca oyun karakterlerinden biri olacağını ve oyunun hikayesinde önemli bir rol oynayacağını açıkladı. Bu duyuru hem oyunun hayranları hem de sektörden övgü aldı.


Televizyon dizisi bekleniyor


Oyunun hikayesinde, çizgi romandan esinlenildi, ancak Marvel'in Sinema Evreni'yle aynı değil.

Oyunu geliştiren Crystal Dynamics'in stüdyo şefi Scott Amos da, Kamala Khan'ın dahil edilmesiyle çok olumlu tepkiler aldıklarını söylüyor.

Marvel Studios'un Disney'le birlikte karakterin etrafında geçecek ve 2022'de yayımlanacak bir televizyon dizisi projesinin de hazırlandığı gelen bilgiler arasında.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER